Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale ogólnie niezła cenę tam macie. Mój wujek w tamtym tygodniu odstawiał to za ładnego mięsnego 800-kilowego byka dostał po 6.20, a za hf dostał bodajże 5.60. A z jakiego województwa jesteś?

Opublikowano

@dmowski1939 jeśli to nie tajemnica, mógłbyś podać namiary na kupca za taką cene sam moge mu sprzedać.

Do Agrostaru dzwoniłem w wtorek to mi powiedzieli 6,70 z VAT dla rolnika za ładnego mięsnego byka. Pozdro

Opublikowano (edytowane)

Byk 650 kg po 6 zł świętokrzyskie :D

Kolego ja sprzedałem po 6,70zł Świętokrzyskie powiat Busko

po 6,50zł płacą za każdą sztukę jaka jest

Edytowane przez andrzej2110
Caps Lock
Opublikowano

Piszcie czy to ceny z vat czy bez (przy tych cenach 6% to ~36gr)i ile wam potrącają wagi (każdy % to ~6gr).

U mnie ostatnio poszły po 6,5zł/kg netto potrącili 7% wagi

Opublikowano (edytowane)

Jestem z woj. warmińsko-mazurskiego mam 3 sztuki do sprzedania w wadze od 600-640kg. Nie wiem w jakiej cenie chodzą teraz byki w tym terenie może się ktoś orientuje. Albo jakiś kupiec jeździ z dalszych stron w te tereny? jakby ktoś wiedział proszę o odp.

Edytowane przez Krzysiek111
Opublikowano

@Krzysiek111 tez jestem z war-maz mam na sprzedanie 2 sztuki 50% LM w wadze podobnej do Twoich ja planuje po nowym roku zadzwonić do Morlin jak u nich cena się przedstawia.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma stawki Vat dla bydła, jest stawka, która odnosi się do rolnika ryczałtowego( tj, rolnika, który dokonuje dostawy produktów rolnych, pochodzących z własnej działalności rolniczej lub świadczy usługi rolnicze i z tego tytułu przedmiotowo jest zwolniony z opodatkowania. W zasadzie produkty te powinny być w stanie nieprzetworzonym). Stawka ta od 1 maja 2008 r wynosi 6%(uprzednio było 5%). Nie wiem czy 1 stycznia nic się nie zmieniło, ale wydaje mi się że nie.

Ps. Wiem, że to nie w temacie ale odpowiadam na pytanie.

Edytowane przez dmowski1939
Opublikowano

No tak, masz rację: "W okresie od dnia 1 stycznia 2011 r. do dnia 31 grudnia 2013 r., z zastrzeżeniem art. 146f nin. ustawy(ustawa

z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług), stawka zryczałtowanego zwrotu podatku wynosi 7 %."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v