Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam do sprzedania krowę. wiek 6lat, 550kg, ocielona w styczniu, daje 20lmleka z samej trawy i pytanie do hodowców ile jest warta. Chce dać do ogłoszenia i nie wiem ile wycenić.

Z samej trawy 20l :P , a zacielona jest?

Opublikowano

No to jeśli nie jest zacielona to nikt Ci nie da więcej niż handlarze na mięso, krowy płacą się około 3-3,5zł także może lepiej ją trochę podtuczyć, a zaraz i tak zacznie zmniejszać mleko, a co doić się nie chce że przeszkadza Ci to że dużo mleka daje? Już moja sąsiadka kupiła mięsną jałówkę żeby się mało doiła to taka wariatka że już ją przeklęła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v