Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jednak :( słyszałem ,że do zimy nie ma widoku na cene tylko obniżkami straszą. mam 12 hf nie bardzo wiem czy sprzedawać a do końca pażdziernika musze mieć kase :( jakoś nie mam szczęścia do sprzedaży ostatnimi czasy cały czas trafiam w niską cene. Niby wstrzymano export na Turecki rynek? Jakieś dopłaty wstrzymali itd. Nie ciekawie. Od przyszłego tyg. jakie prognozy??? Straszą dalszymi obniżkami?

Opublikowano

Dzisiaj był ocenić moje byczki chłopak od Biernackiego z Goliny, zaproponował 13,6 za WBC albo 7,2 za HF i około 7,4-7,5 za NCB. Nigdy jeszcze nie sprzedawałem na WBC jak myslicie na czym wyjdę lepiej? Byczki są ładnie zbudowane każdy będzie miał około 700kg.

Opublikowano

Z tego co słyszałem od sąsiadów z kasą u nich lepiej niż w przeszłości. Ponoć firmę podkupili Amerykańcy 51% i od tego czasu są wypłacalni i nawet dobrze sobie radzą. Ale mimo wszystko biorę przedpłatę 20tys. za 4 sztuki. Resztę maja dopłacić po uboju na konto. Także ryzyko jest dość małe bo ile będzie tej dopłaty - niewiele. Jak już będzie po wszystkim napiszę jak to dokładnie wyglądało i co w wypłacalnością. Dzięki za ostrzeżenia przez to sie trochę zorientowałem jak to u nich jest i było niegdyś.

Opublikowano

Panowie piszecie o obniżkach--a ciekawi mnie tylko dlaczego w przeciągu 3 dni(zwyczajowo w te dni skupują na moim terenie)miałem wizyty trzech różnych firm z pytaniem o bydło-chcieli wziąć nawet hf takie po 580-600kg i to po 7,5,-/kg

Opublikowano

jeżeli są to ładne sztuki to warto ale jest jedno "ale" trzeba mieć pewnego odbiorce,kiedyś oddawaliśmy poubojowo do Łukowa i do Skiby i było ok, teraz jak handlujemy z "góralami" tylko żywa waga pozostała...........

Opublikowano

Chodzi Ci o ubojnię w Hucie????Mam do nich niecałe 70km i nigdy im nic nie sprzedałem mają zawsze słabe ceny w porównaniu np ze Skibą, czy Łukowem, jeżeli masz faktycznie takie ładne byczki-spróbuj zobaczysz jak wyjdziesz............

Opublikowano

witam ! nie wiecie może po ile teraz płacą za duże byki na podkarpaciu?mam na zbyciu jednego hfa i jednego simentala. piszcie po ile w waszych okolicach.

W łodzkim za dobrego HF-a uda sie wytargować do 7,80. Ja miesiac sprzedałem HF-a za 7,70, miał 710kg w wieku 1 roku 8 miesięcy. Simentali nie mam, ale spokojnie 8 zl możesz wołać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v