Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja posiadam pare modeli z siku i jednego z brudera

-Ciągnik fendt 412 vario

-New Holland L 75

-owijarka bel taaup

-kosiarka do trawy(podróba siku)

-prasa kostkująca welger(z brudera)

Mam jeszcze kilka złomów z chin: ciągnik z pługiem i 2 przyczepy no i tam pare gratów których niebędę wymieniał

W planach mam zakup rozsiewacza do nawozów i siewnika do zboża formy siku

Opublikowano

No to zaczynamy:

Ciągniki:

John Deere 7530

Fendt 714vario+ładowacz

Fendt 311LSA Turbomatik+ładowacz

Massey Ferguson 4270

Massey Ferguson 284S

Deutz-Fahr Agrotron (china)

Farmer Expres Power(china, planowana zmiana na JD5820)

Kombajny i sieczkarnie:

kombajn do kukurydzy(china)

sieczkarnia 1rzędowa zawieszana z podbierakiem (china)

Kombajn do ziemniaków Grimme(china)

John Deere 7400

Claas Dominator 76s(china)

Maszyny:

pług:Lemken EurOpal 7x (5skib, obrotowy)

siewniki: Amazone(zabytek), Amazone AD-P Super 3m., Becker Areomat T, sadzarka samoróbka

rozsiewacz:Amazone ZA-M Max 1500

uprawa:talerzówka Lemken(uszkodzona, wymiana na inną), kultywator Lemken, wał upr. przedni Lemken VarioPack, wały Cabridge(3)

zielonkowe: kosiarka Kuhn GMD800GII, owijarka Kverneland, zgrabiarka Fella, prasa Case RBX(china)

przyczepy:

rozrzutnik UNIA(china)

przyczepa 6t.

paszowóz Straumann VertiMix 1250

przyczepa 18t.

beczkowozy:Joskin i Meprozet

opryskiwacze: Amazone UG4500 Magna(uszkodzony) i jakiś tam (china)

przyczepa jednoosiowa z oknem zsypowym

dłużyca do drewna

Inne:

auta: Ford Fusion, BMW X5

przenośnik taśmowy

komplet łyżek Stoll do ładowacza

laweta(także wózek do hederu)

Mam więcej modeli, ale nie będę ich wypisywać, ponieważ jest ich b.dużo i prawie wszystko to chińszczyzna i nie uczestniczą one w tworzeniu gospodarstwa, przeważnie są to dodatki do aukcji. Oprócz maszyn posiadam także trochę zwierząt choć mam mało krów, elementy dekoracyjne: drzewa, płoty, znaki itp. Staram się aby wszystkie modele były pod zadaszeniem, w zimie skończyłam z tatą garaż z paneli to tego 2 garaże z masywnych kartonów posiadam i wiatę na przyczepy. Mankamentem jest brak miejsca w pokoju, planuję zrobić 4 silosy BIN, mam już prawie skończoną oborę starego typu na 20szt. bydła jednak nie mam gdzie jej ustawić.

Najbliższe plany:

Claas Tucano 450

John Deere 5820

kosiarka przednia Kuhn

prasa Krone Comprima 150VC

pług zagonowy 4 skiby

duża przyczepa ok 24-30t. ładowności

Opublikowano

Wiem że niektórzy kupują modele w sklepie a inni robią je sami. Mnie interesuje ta druga opcja, ale jestem ciekaw jak i z czego robicie modele samodzielnie?

dzieki!

Opublikowano

Ja posiadam 4 ciągniki z chin ale tylko jeden pracuje na mojej "gospodarce" a z nim od miesiąca współpracuje Zetor Forterra 12441 z UH:D :D mam przyczepę 2 osiową sam zrobiłem (wcześniej skrzynia była na tandemie przełożyłem ją na własnej roboty podwozie dwuosiowe) rozrzutnik z chin kombajn i sieczkarnia do kukurydzy również z chin :D jakieś tam jeszcze dwie przyczepki figurki zwierząt maszyny robię z klocków lego a w planach mam a właściwie już mam zamówioną ale jeszcze nie przyszła prasa Massey Ferguson 169V z UH :D :D do współpracy z Zetorem i na razie tyle mam nadzieje że pojawią się też inne większe maszyny do Zetora , ponieważ przybywa hektarów , no cóż trzeba się rozwijać konkurencja nie śpi B) pozdrawiam :lol:

Opublikowano

No i tu jest problem bo chciałem dodać kilka fotek nie tylko zetora ale jak tam dodaje i jest wszystko ładnie i pięknie to pisze mi że moje fotki zostały wysłane ale musi najpierw zatwierdzić je moderator czy coś takiego nie pamiętam dokładnie i moje fotki się nie pojawiają a wysłałem chyba 2 dni temu już i nie wiem co mam teraz zrobić... :lol: :angry: :D

Jakby ktoś mi coś podpowiedział w tej sprawie byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

Opublikowano

Weź Zetorka na dwór w jakąś ładną scenerię np. w trawkę, tak o zachodzie słońca, ale przy dobrym świetle, zrób mu nice fotkę(np. z "perspektywy robaka") i na pewno się pojawi, tylko jeszcze wrzuć do dobrej kategorii (Gadżety--->Modele maszyn--->Ciągniki) i odpowiedni tytuł daj (Zetor Forterra 12441). :lol:

Opublikowano

No zachód słońca nie da rady już drugi tydzień pada deszcz :angry: ale spróbuje jakoś ładnie ująć go w domu na gospodarce. :D Jak się pogoda poprawi to może uda mi się zrobić taką ładną fotkę :D dzięki @pati za poradę spróbuje dziś coś pstryknąć :lol:

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Ostatnio dołączyły następujące modele :o :

Prasa Krone Comprima V150XC

Przednia "kolczatka" przedsiewna Einböck

Przedni obciążnik

Podbierak do trawy John Deere 630A (do sieczkarni JD7400)

Talerzówka Gregorie&Besson

Siewnik do kukurydzy Becker Aeromat T (6rzedów)

Czekam jeszcze na kilka modeli, bo niestety nie zdążyły dojść przed wyjazdem kuzyna, ale podobno już są na miejscu. :o