Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam NH TD90D i po przepracowaniu zaledwie 400mtch zauważyłem ślizganie sie sprzęgła przy wiekszych obciążeniach. Miał może ktoś podobne problemy?? Wiecie może jakie są koszty naprawy koszty częśći jakieś dane do ustawienia sprzęgła??

Opublikowano (edytowane)
Chyba w jakimś RPT był art. o TD w jakimś dużym gospodarstwie i tam po kilku tysiącach robili sprzęgło (bo w TURze chodził) to 4-5 tyś. zł to kosztowało.

Też to czytałem ale ten ciągnik zrobił ten przebieg tylko i wyłącznie w TURze i wycinaku i nic pozatym wiecej nierobił

400 mtg gwarancja już sie skończyła? który to rocznik? podobno jakieś wadliwe tarcze były ale już od jakiegośczasu dają lepsze, może to tylko tarcza sprzęgłowa więc max 400-500zł :P

ON jest z kwietnia 2006 gwarancja sie już skączyła :angry: A może wiesz coś wiecej o tych wadliwych tarczach

Nie piszemy posta pod postem, używaj opcji EDIT

Edytowane przez krolikNH
Łączenie postów
Opublikowano

no bo ty chlopaku sprytny jestes w NEW Hollandach tdd trzeba po jakims czasie samu wyregulowyc sprzeglo bardzo prosta robota roboty jest gora 1min w tych ciagnikach jak wciasach pedal sprzegla musi byc troche luzu a jak sprzeglo bedzie ci bralo na samym poczatku to 150mtg i trzeba wymieniac tarcze

Opublikowano

jak ślizga sie tylko przy większych obciążeniach to może jest jeszcze nadzieja, miałem tak w mf 255 popuściłem sprzęgło bo tez nikt nie lregulował i zniknoł skok jałowy :P więc po popuszczeniu dalej się slizgał ale ze 100-200 godz pochodził tylko w lekkich pracach i sprzęgło się dotarło i jest ok, więc może wyreguluj jak należy to sprzęgło i pracuj w lekkich pracach bez 4x4 na niższych biegach i może się dotrze jeszcze :P

Opublikowano
no bo ty chlopaku sprytny jestes w NEW Hollandach tdd trzeba po jakims czasie samu wyregulowyc sprzeglo bardzo prosta robota roboty jest gora 1min w tych ciagnikach jak wciasach pedal sprzegla musi byc troche luzu a jak sprzeglo bedzie ci bralo na samym poczatku to 150mtg i trzeba wymieniac tarcze

O to chodzi że luz cały czas był właściwy

Tak na wiekszym obciążeniu sie ślizga narazie niebęde nic robił może jak mówisz sie dotrze choć w to troche wątpie ale czas pokarze

Opublikowano
to w td nie ma chydraulicznego sprzęgła? jak masz za mały skok jałowy lub go wogóle niema to tez mogłeś podpalić lekko sprzęgło i dlatego ślizga się pod obciążeniem

Sprzęgło jest włanczane mechanicznie a skok cały czas był prawidłowy

Opublikowano
Chyba w jakimś RPT był art. o TD w jakimś dużym gospodarstwie i tam po kilku tysiącach robili sprzęgło (bo w TURze chodził) to 4-5 tyś. zł to kosztowało.

tak tylko tam TD80D pracował tylko do załadunku i nic dziwnego że sprzęgło wysiadło!

Opublikowano
Mam NH TD90D i po przepracowaniu zaledwie 400mtch zauważyłem ślizganie sie sprzęgła przy wiekszych obciążeniach. Miał może ktoś podobne problemy?? Wiecie może jakie są koszty naprawy koszty częśći jakieś dane do ustawienia sprzęgła??

ja niemialem takiego problemu w swoim td80d chociaz mam juz 1700mth i chodzi non stop w turze a czesci to niewiem ile moga kosztowac

Opublikowano (edytowane)

ja niestety mojego td 80d musiałem rozpoławiac po 1900 mth i wymieniac całe sprzegło (nie ma zamieników sprzegła do tego ciagnika) koszt sprzegła + 2 łozyska 4600zł neto + 900zł neto robota u mechanika. w serwisie chcieli mi to zrobic za pól roku. łozyska od sprzegła były tureckie koło zamachowe biło o 5 dych a na wałku od napedu łozysko było polskie fłt a przecierz to włoski ciagnik 3 srubki były tak ukryte ze cały dzien je odkrecał mówił ze tak byle jak zrobionego ciagnika jeszcze nie widział nie polecam tej marki

Edytowane przez bercikoo