Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na okolicy przynajmniej polowa plantatorów rezygnuje na przyszły rok z ziemniaka jak cena nie pójdzie do góry. Przy tych cenach wolą zboże czy kuku posiać i bez roboty.. tak samo wkurw**** są.

Opublikowano

Tak jak wszyscy, dokładają do interesu chłopa. A ja czekam kiedy koordynator nowym suvem zajedzie bo w zeszłym roku dostał nowego dustera to teraz już stary. I piątek świątek po rodzinie, do kościoła nim napierdala. Na wszystkich świętych na cmentarz pepees zajechał. Im nie zabraknie. 

Opublikowano

Panowie jak to jest jak się nie wywiążę z umowy w Łomży to oddaje im kase za tą ilość skrobi co mam w kontrakcie razy 1,20zł? czy jeszcze jakieś odsetki?

Opublikowano

Mnie dzisiaj opyerdolili, że przywiozłem na termin 🙆 wczoraj odstawa, nie zdążył wyjechać dzwonią awaria na zakładzie. Kazali rano przywieźć, z rana zawiózł, dzisiaj kolejny termin, pojechał i na wadze chcieli go zawracac. Kuźwa teraz trzeba dzwonić pytać czy można przywieźć czy łaskawie przyjmą za darmo

Opublikowano

Aż się pisać nie chce. 7 aut poszło od19.3 max 20.8 % 

Ciekawostka kolega wozi jubilata 18,5- 19,8, ostatnio wykopał irge, parchate i gniły więc wrzucił na auto 12t i na przyczepę12t jubilata i skrobia 19,6 🤦 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
  • Dodaj nową pozycję...
v