Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja sam nie wiem czy tu wogóle coś już może pomóc.. Rząd się wcale nie martwi polskim rolnikiem. jak wszyscy się nie zjednoczymy i nie zrobi się strajku i wstrzymania towaru w całym kraju to może coś się ruszy a tak to chyba nie.

Opublikowano
ja sam nie wiem czy tu wogóle coś już może pomóc.. Rząd się wcale nie martwi polskim rolnikiem. jak wszyscy się nie zjednoczymy i nie zrobi się strajku i wstrzymania towaru w całym kraju to może coś się ruszy a tak to chyba nie.

a powiedz mi co tu rząd może zrobić??? przecież jest gospodarka wolnorynkowa i o cenie rząd nie decyduje

Opublikowano
teraz to jak cie zidentyfikuja np na blokadzie to moga doplaty wstrzymac?

Witam a kto ci powiedzał takie bzdury w zeszłym roku zrobilismy blokade i policja wszystkich filmowała i puzniej zapraszała do siebie a niby jakim prawawem moga zabrac ci doplaty kur...a wszystkich tak bola te nasze doplaty niech by raaz przyszli na wiesi i zobaczyli jaki to miod ja jestem za blokada drog bo to jedyne madre rozwiazanie a przetrzymywanie tucznikow przy tej cenie zboza to jest tak jak by sobie gwozdz do trumny wbijł

Opublikowano
w 2000 roku też cena swiń spadła - blokady były w całym kraju praktycznie - i co prosze o podanie chociaz jednego pozytywnego efektu tych blokad

T o najlepij siedzec i nazekac moze nie wywalczymy nagłej podwszki trzody ale przy okaji moze sie uda wywalczyc piniadze na zwalczanie choroby AUJESZKYEGO bo jak nasz kraj niebedze uwolniony od tej choroby to d*pa z eksportu naszych tucznikow druga zecz to pwstzymanie importu miesa do Polski bo to głownie chwieje cena tucznika

Opublikowano
T o najlepij siedzec i nazekac moze nie wywalczymy nagłej podwszki trzody ale przy okaji moze sie uda wywalczyc piniadze na zwalczanie choroby AUJESZKYEGO bo jak nasz kraj niebedze uwolniony od tej choroby to d*pa z eksportu naszych tucznikow druga zecz to pwstzymanie importu miesa do Polski bo to głownie chwieje cena tucznika

no nie siedzieć tylko ceny i tak nie wywalczysz większej bo niby jak, a co do kasy na walkę z tą chorobą to sie zgodzę bo za tą sprawą można najechać na nasz kochany rząd

Opublikowano

jeśli takie mają być postualty to popieram ale jeśli ma być to kolejna propaganda z cyklu "bo mi się nie opłaca" to dziękuje postoje

Opublikowano
Do właściwej organizacji strajków i bokad to są KONIECZNE Związki Zawodowe . Czy my je mamy? Tylko proszę bez POLITYKI.

pozostaje tylko SAMOTNA BRONA :D :D :)

Opublikowano

Ja wam powiem tak dopuki sami rolnicy dzałaja to jest dobrze ale jak juz jak jais polityk zacznie wode maci to wiecie sami jak sie konczy a co do zwiazkow jestem przeciwny jakim kolwiek zwazka zawodowe wstarcz jak jakas gupa procencka a powiem wam ze z tych zwiazkow zawodowych to tylko cwaniaki do rzadu sie pchaja a jak dojdze do koryta to puziniej onic nie moze zrobic bo on niema kapetecjitylko pierdzi w stolek i kase bieze a niby z chłopskiej partji

Opublikowano
Ja wam powiem tak dopuki sami rolnicy dzałaja to jest dobrze ale jak juz jak jais polityk zacznie wode maci to wiecie sami jak sie konczy a co do zwiazkow jestem przeciwny jakim kolwiek zwazka zawodowe wstarcz jak jakas gupa procencka a powiem wam ze z tych zwiazkow zawodowych to tylko cwaniaki do rzadu sie pchaja a jak dojdze do koryta to puziniej onic nie moze zrobic bo on niema kapetecjitylko pierdzi w stolek i kase bieze a niby z chłopskiej partji

To poczytaj lub dobrze popatrz w telewizor i będziesz wiedział kto prowadzi strajki w Niemczech i we Francji /zawsze coś ugrają./ A w BUDRYKU.

Opublikowano

Zawsze protest coś daje, ale nie można protestować "na chaotyka" bez żadnych postulatów i bez ludzi. Jak organizować coś to

konkretna lista postulatów i "zaklepana" grupa ludzi która by na ten protest przyszła. Na forum to łatwo o strajku mówić... :D

Opublikowano
To poczytaj lub dobrze popatrz w telewizor i będziesz wiedział kto prowadzi strajki w Niemczech i we Francji /zawsze coś ugrają./ A w BUDRYKU.

Zgadzam sie z toba w w Niemczech i we Francji moze i tak ale w Polsce nie zobacz jak unas porobili sobie kariery na blokadach słyny pan L i ta cała jego samoobroa

Opublikowano

bo w Polsce przewaznie są dupne (sorki za wyrażenie) postulaty - i takie blokady dają tylko pole do popisu cwaniaczkom którzy chcą sie tylko dostac wyżej - opłacalnośc produkcji jest wewnętrznym problemem gospodarstwa - a ceny to sam prezydent Najjaśniejszej RP nie moze nazucić bo mu nie wolno - a poza tym to system centralnie sterowanych cen juz az przerabialismy

Opublikowano
No właśnie co może poradzić jakiś tam Minister jak zakłąd w prywatnych rękach... :D

i te postulaty trzeba właśnie do tych zakładów kierować bo to one ceny ustalają a nie rząd

Opublikowano

co te blokowanie wam da

trzeba większe ceny wywalczyć w zakładach przetwórczych a nie na ulicy bo przecież to nie rząd wam płaci tylko zakłady przetwórcze

Opublikowano

W połuddniowo-wschodniej części kraju "rządzą" Sokołowscy w innych częsciach Polski też jest pare większych firm(4-5) które ustalają między soba ceny a mniejsi skupujacy już tylko sie im podporządkowują. Trzeba by wymyślić jak wywrzeć presje na tych wiekszych zakładach aby podniosły ceny no a ci mniejsi podporzadkowali by się jak dotychczas to robili.

Opublikowano

Całkowicie się z tobą zgadzam Sołtys,tylko jak zmusic duże zakłady mięsne żeby przyzwoicie płaciły.Może zablokować zachodnią granice i wstrzymac sprzedaż tyczników.