Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobrze gadasz,T6000 to już prawdziwe maszyny bo T5000 to jeszcze zabawki są, lepiej poczekać i mieć porządny sprzęt na lata, bo tego T5060 to szybko wykończysz jak będziesz go przeciążać

Opublikowano

Nawet jak niemasz kasy to uzbieraj i kup t6000 delta :) trochę tańszy jest niż plus.Takiego T6010 delta 101km trochę słabsza moc ale gabaryty większe i na jedno wyjdzie :) I nawet w kabinie wygodniej :) A spójrz na to że tam musisz spędzać wiele czasu :):)

Opublikowano

Czy t5060 podola z 3metrowym agregatem unii grudziądz i siewnikiem amazone d7 typ 30 standatd, 3 metrowym gruberem pom żukowo na bezpiecznikach i pługu kverneland 4x35 zagonowym?Z agregatem upr-siewnym ma pracować na ok30-45ha, z gruberem na 38-50ha i z pługiem na 38-50ha.

Opublikowano

mój T 5060 pracuje m.in. z agregatem uprawowo-siewnym z famarolu (agregat 3 rzędowy z wałem pakera + siewnik famarol), agregatem podorywkowym 2,6m. UG na sprężynach i pługiem obrotowym 4 skibowym Kuhn 4x40 z zabezpieczeniami hydraulicznymi.

do pracy z agregatem uprawowo-siewnym musiałem dorzucić ok 240 kg. obciążników na przód.

jeśli chodzi o grubera to sam rozważałem czy nie kupić 3metowego i z perspektywy czasu sam nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując 2,6m. Ziemie mam średnie i ciężkie, ale jeśli Ty masz ziemie lżejsze i średnie to T5060 w 3metrowym będzie śmigać aż miło

Opublikowano

Ten symbol oznacza że prawidłowo pracuje podnośnik, ale powinien wyświetlać się cały czas i kontrolki od ruchu ramion powinny mrugać na zmiane - tak pracuje poprawnie EHR. Jeżeli tak nie jest to musisz ustwić sobie na suwaku od podnośnika 0 a wtedy głębokość regulujesz sobie dużym pokrętłem ze skalą 0-10 wszystko to pod warunkiem że masz EHR. Pozdrawiam

Opublikowano

marcin3514 jesli myslisz o zetorze i ma on byc najwiekszym ciagnikiem w gospodarstwie i ma robic wszystkie glowne prace w polu to sobie to jak najszybciej wybij z glowy! zetory to zlmy! same chinskie lozyska i uszczeliki polowa czesci w srodku jest chinska! moi znajomi zlapali sie na to... zetory byly tanie to brali a teraz co chwile w serwisie bo albo cos cieknie albo cos sie urwalo i tak ciagle :/ wiec radze sie zastanowic i jednak lepiej by bylo wziac t6000 bo jesli ty tego t5000 bedziesz przeciazal to bedzie sie mocno meczyl a wiesz jakie beda tego skutki :rolleyes:

pozdrawiam

Opublikowano

komplet wszystkich filtrów do ciągnika kosztuje jakieś 1000 zł, a olej można kupić zamiennik tańszy ja tak robię i wszystko chodzi jak należy, nawet te zamienniki mają lepsze parametry niż te oryginalne oleje NH-da.

Opublikowano

a orientujecie sie ile kosztuja filtry do DF i JD?? i ile mniej wiecej moze wziac serwis za wymiane tych filtrow i olejow?? no samjuz nie wiem co kupic... wniosek bede pisal na Fendta 309 Vario ale to tylko zeby dostac kase na dobrze wypasionego NH lub DF. NH mi odradzaja ze wzgledu na drogie czesci i serwis, ale ja jednak chyba bym wolal tego NH niz DF agrofarma, co myslicie??

Opublikowano

Serwis, czyli materiały eksploatacyjne, robocizna, dojazdy będą w JD, NH, DF, MF porównywalne, różnice mogą być w zależności od wyposażenia ciągnika, bardziej skomplikowana skrzynia biegów, to więcej filtrów, lepszy olej, czyli wyższa cena przeglądów.

Opublikowano

a czy serwis liczy sobie tez cos za dojazd?? DF cenowo wychodzi lepiej od NH ale do DF nie moge wziac EHR-u. DF bym dostal juz za ponad 145 tys zl brutto a za NH w dobrym wyposazeniu musze dac ok. 15 tys zl wiecej :D NH ma udzwig 4800 kg, nie wiem jak DF.

Opublikowano

a w tej cenie jest rowniez zawarta cena filtrow czy to oddzielnie wszystko?? sorry ze tak pytam ale musze sie wszystkiego dowiedziec bo nie wiem ktory ciagnik wyjdzie taniej pod wzgledem serwisu.

Opublikowano

Dokładnie tak jak @bOgdan napisał jest to cena kompletnej faktury.

Dla przykładu podam cenę filtrów i oleju:

- filtr do silnika 88zł

- filtr hydrauliki 176zł

- olej 13,7zł/l

To są ceny brutto.

NH jest u nas krótko ma przepracowane dopiero 120mth , awarii nie było miał tylko regulowany podnośnik, bo za wolno opuszczał ramiona i regulowane było sprzęgło , bo troche szarpało.

Z tych ciągników co użytkujemy z napędem 4WD new holland ma najlepszy skręt (jest najzwrotniejszy).

Opublikowano

Wiatam

Jestem zainteresowany kupnem ciągnika NH T5040 86km.

Mam pytanie w jakiej jest on cenie i jakie ma wyposażenie w standardzie ?

Obecnie mam uzgodnioną porximę power 95 z dodatkami za 145 000 zł ale jeśli ten nie był by dużo droższy to zmienił bym

decyzje na niego...

Proszę o podanie jak najbardziej aktualnej ceny tego traktora.

z góry dzięki

Opublikowano

klima, elektrohydrauliczny rewers, 2 półbiegi , obciążniki i zaczepy - ponad 165 000 zł (to nie wyposazenie standardowe), cena oczywiscie orentacyjna ;) i brutto oczywiscie :unsure:

Opublikowano

Wiatam

Jestem zainteresowany kupnem ciągnika NH T5040 86km.

Mam pytanie w jakiej jest on cenie i jakie ma wyposażenie w standardzie ?

Obecnie mam uzgodnioną porximę power 95 z dodatkami za 145 000 zł ale jeśli ten nie był by dużo droższy to zmienił bym

decyzje na niego...

Proszę o podanie jak najbardziej aktualnej ceny tego traktora.

z góry dzięki

Za kilka dni odbieram takiego zklimą, elektrohydrauliczny rewers, 2 półbiegi ,obciążniki i tp zadatkowany w grudniu na 160tyś, ale teraz conajmniej 5tyśdrożej.