Skocz do zawartości

polbiegi w renault ares 556Rx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka moze byc przyczyna jesli dwa dzialaja a dwa nie, kazdy jest na oddzielnym elektrozaworze i gdzie one sie znajduja? mam do kupienia taka we francji za 55tys ale wlasnie nie wiedzialem ile polowek powinna mniec reszta sprawna, czy warto cos takiego brac i bawic sie w remon tego>?

Opublikowano (edytowane)

Były dwa rodzaje skrzyń 16x16 i 32x32, te pierwsze mają 2 półbiegi a nazywa się to "twin schift" a 4 połówki to "Quadri schift". Czasami występował ten napis na drzwiach, ale nie zawsze.

Ile ma na liczniku?

Edytowane przez ptaszyna
Opublikowano

sa 2 elektrozawory od pólbiegow znajduja sie one na wyspie zaworowej z prawej strony pod kabina
od rewersu sa okragle cewki a od polowek kwadratowe
koszt nowej od polbiegow 150zł
sprobuj zamienic te kwadratowe miejscami i zobacz czy dzialaja inne polowki czy dalej to samo

Opublikowano

Wlasnie czy warto kupic z taka wada jesli ma tylko 2 polbiegi i jaki koszt reszty, a przy okazji nie ma on hamolcow, jaki koszt zrobienia ,patrzylem to na pompkach sucho bylo ale nie wiem czy byl plyn wogole bo tak brudny byl ten ciagnik ale chociaz widac bylo czy sa wycieki i wole takiego niz odmalowanego od handlarza bo moja praca farba wymniana blotnikow i hamolce to nie wielki koszt

Opublikowano

dzieki  za porade ale on nie ma orginalnych drzwi to wiem napewno jedynie na 100% sprawdze  jaka to skrzynia po numerze identyfikacyjnym  ciagnika jak go kupie, bo dzwonilem do znajomego ktory pracuje w serwisie Classa w szwajcarii i jak go poprosilem o sprawdzenie skrzyni jaka moze mniec to wyskoczylu mu az cztery numery seryjne tego ciagnika i bez numeru nie mozna sprawdzic jaka to skrzynia a pod kolem nie zwracalem uwagi jak go ogladalem ile ma elektrozaworow

Opublikowano

Witam mam prośbę o poradę w sprawie mojego renault ares 556, mam problem z półbiegami po rozgrzaniu ginie polbiegi 2 i 4 a wygląda to tak że po przełączeniu półbiegu z 1 na 2 nie ma reakcji dopiero z 2 na 3 jest gwałtowna zmiana prędkości i później z 3 na 4 też nie ma reakcji

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawelski
      Witam, pacjent renault ares 630, wymieniłem pompkę sprzęgła gdyż ciekła i po założeniu nowej w ogóle nie mogę odpowietrzyć sprzęgła chyba że źle to robię.... przy wysprzegliku wciskam szybko złącze i leci z niego olej, odpowietrznik odkręcam to najpierw przy pompowaniu pedałem wypychało powietrze a potem już sam olej leciał powoli, czy ta nowa pompka jest zła? czy jakoś inaczej się to odpowietrza? bardzo proszę o radę.
    • Przez misiu1123
      Cześć wszystkim.
      Jak wiadomo, żeliwo to stop żelaza z węglem o dużej zawartości węgla. W związku z tym żeliwo jest trudnym materiałem do spawania w warunkach domowych, przynajmniej u mnie. Dodając do tego mój brak doświadczenia w spawaniu żeliwa i element, który chcę naprawić, mam pytanie do was, czy zamiast spawania jest sens stosowania klejów, takich niby specjalistycznych? Pacjentem do reanimacji są widełki rewersu w renówce,  są podjechane, a kupno dobrych graniczy z cudem, a drugie są horrendalnie drogie. Czy ktoś ma doświadczenie w tym zakresie? Nie mam komu dac do spawania, bo żeliwo trzeba umieć i gdzie pospawac, a boblic elektroda, które też są drogie, to umiem, ale to ma działać, a nie zrobić brzdek przy stygnieciu.
      Poniżej fotki tych widelek.

• Przez Kaszlak79
      Witam drogich forumowiczów. 
      Ciągnik jak w temacie, silnik MWM D226-4. Po zimowym postoju normalnie odpalił i pojechał w pole (talerzówka). Po 2-3 godzinach pracy zgasł nagle, chwilę grzebania przy pompie paliwowej zapalił i dalej praca. Potem jeszcze tak dwa razy zgasł, grzebanie (odpowietrzanie ręczną pompką, zdejmowanie górnej obudowy pompy) zapalił, 1-2 godziny pracy i zgasł. 
      Po trzech razach już nie odpalił, do końca miał moc, nie schodził z obrotów, silnik nie "kulał". Zdejmowanie pompy paliwowej, serwis diesla, diagnoza - pompa sprawna, wymienione tylko uszczelnienia i regulacja. 
      Po ponownym założeniu pompy dalej nie odpala, przewody i filtry drożne (nowe), nowa pompka zasilająca. Wszystko ustawione zgodnie ze znakami, sprawdzone parę razy. Wszystko wskazuje na to że nie podaje paliwa na wtryskiwacze, gaz ustawiony na max obroty, wszystko poprawnie odpowietrzone a z rurek wtryskiwaczy ledwie co ledwie kapie lub trochę pryska. Nie wiem czy tak powinno być, z tego typu pompą mam pierwszy raz do czynienia. 
      Jakieś pomysły?? Ciągnik stoi w polu, robota czeka.

• Przez MarcinKa
      Od czego jest widoczna ta czarna dźwigienka w rozdzielaczu w plecaku podnośnika od renówki??
      To nieco poniżej żółtego korka. 
      Dopiero podczas naprawy ją zauważyłem jak umyłem przed demontażem plecak pod kabiną.

• Przez Adrian11111111
      Witam mam problem za polbiegami a mianowicie 1 i 2 działają gdy przełączam na 3 z powrotem jest 1 a na 4 jest 2. Na wyświetlaczu zmienia po kolei.
      Co mogło się stać? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v