Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja wczoraj 2 ha skosilem gdzie dało się wjechac, bo ledwo ucielkismy z bagna :), jutro jeszcze jakies 3 ha, i licze na poniedizalek jak ściągnie wode to kosze wszystko z 10ha na raz,

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U nas siano pod deszczach ale zebrane. :) Nie wiem ile dokładnie było, ale pewnie jedna nie pełna przyczepa. :) Na jakiś czas maciorom starczy. :)

Opublikowano

witam  :) szybka zmiana planów :) 2ha juz lezy nawet przewrócone :) jutro ma być upał i w pojutrze myślę ze w piatek pod wieczór bedę balotował a najpózniej w sobote :)a tylko 2ha pokosiłem bo chciałem sprawdzić jak maszyny działają tzn przetząsacz i prasa i przetzasacz super 30 min roboty na 2ha :)

Opublikowano

Witam, my w tym roku już zebraliśmy 1 pokos i się zastanawiam jak długo ma się zakiszacz w belach ??

Mam również takie pytanie, na kiszonkę z jęczmienia z peluchą jako gps w belach to kiedy to na polu ciąc jak się kłosy jęczmiena pojawią czy jak już jest liść flagowy ??

Opublikowano

U mnie też prawie całe pierwsze koszenie zakończone, wyszło 160 bel sianokiszonki, 22 siana i 3 przyczepy siana luzem. Zostało kawałek łąki na siano, ale to po weekendzie dopiero. Wszystko zebrane przy pogodnym niebie, w tym roku się pofarciło, bo w zeszłym wszystko zmokło i to nie raz :)

Opublikowano

no wczoraqj ściągłem 2ha 19 belek wyszło ale cos mi się wydaje ze cięzkie byłobiggrin.gif zetorek 3011 szpila na tył około 1,5m i ledwo co niektóre podnoił a przód w górze przy najmniejszym ruszeniu do przodu. jak myślicie ile mogą wazyc te baloty??

Opublikowano

@kobra89-eee tam-widocznie słabe masz torfy :)-ja co prawda mam pokoszone ale ludzie w okolicy jeszcze nawozów nie posieli :)-w ubiegłą niedzielę topiłem się jakieś 40 do 50 razy :) przy zwożeniu bel...

Opublikowano

Ja mam zebrane 3 ha, skoszone 9 ha a pozostało jeszcze 38 ha do koszenia, czesc na siano czesć na kiszonke. Juz mam kiszonki 64 beloty tegoroczne, a trzeba około 400 kiszonki i siana 500 sztuk.

Opublikowano

My wczoraj skosiliśmy resztki jeśli pogoda pozwoli to przez najbliższe dwa dni zbiorę i będzie po sianokosach, co prawda został mi kawałek co zawsze jest ok 5 beli, ale tam nie próbuje wiecheć nawet najwyżej wykosi się z kolejnym pokosem :)

Opublikowano

My skosiliśmy 16 ha w czwartek tydzień temu a w sobotę zrobiliśmy to w pryzmę . W pon skosiliśmy 5 ha i zrobiliśmy to w wtorek w belki.A w czwartek skosiliśmy 7 ha i zrobiliśmy to w kostki :)

Opublikowano

Moje sianko leży 8 dni na polu i zaraz zacznie gnić angry.gif

Jutro ja albo ojciec, będziemy kosić 5ha na sianokiszonkę i jak nie będzie pogody to i tą trawę co niby jest przeznaczona na siano pójdzie na sianokiszonkę wink.gif

A u mnie jutro 1 ha do sprasowania, 0,8 ha dziś skoszone jutro chciałem skosić resztę a ojciec że nie.. a wkurza mnie takie zbieranie małej ilości pola co 2-3 dni...

To ja mam tak samo z moim ojcem unsure.gif