Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co byscie kupili zamaist władka bo coraz bardziej sie kroji ze t25 pójdzie na sprzedarz nowy ciągnik bedzie robił to samo co t25 czyli opryski czasami moze wielorak w warzywach i ogólnie jako ciągnik podwórkowy musi to byc prosty sprzet bo tym ciągnikiem bedą jezdzili wszyscy i dlatego musze sie pozbyc władka bo to jest zaskomplikowana maszyna co dla nie których ;(

Opublikowano

ja też stawiam na 330 co prawda jest słabszy od mf i ten podnośnik(opadający) znajomy ma mf255 i 330 opryski i nawozy robi 330 mówi że jest bardziej praktyczny ale wybór twój

Opublikowano

Władek wcale nie jest skomplikowany :) ale ja bym zastanowiał się miedzy 330 a MF 255.

Jeden gościu ma ciapka i ciągle spadają mu romiona musi mieć zawsze założony łańcuch...

Opublikowano

330 odpada bo ja chciałbym cos bardziej ''nowoczesnego''

MF 235 mi sie podoba tzn jezdziłem takim przez całe wakacje i sie troche w nim zabujałem ale mało ich jest i mam prosbe jak jakiegos znajdziecie dajcie link :)

Opublikowano

niektorzy tu mowia zeby t-25 zamienic na c-330 to tak samo jakby zamnienic siekierke na kijek jak cos kupowac to juz cos lepszego np jak koledzy doradzaja mf 235 lub 255 a ja bym byl np za ursusem 3502 bo jak to ma byc ciagnik do warzywnictwa...

Opublikowano

Ja bym na nic nie zamienił władka i po problemie :) :lol: <_< A na poważnie teraz to jakiegoś MF-a w ostateczności mógłbyś wzi9ąść 3P tańszy od mf tylko komfort to bardzo duży------ @bartus16 albo zamienić Piłe spalinową na ręczną lub szlifierke z ameryki na połamany pilnik <_< :):P

Opublikowano

gdybym t25 nie spadał z tych obrotów to moze i by nauczył pracowników jezdzic ale co zrobic z takimi ludzmi ciezkie zycie gdybym ja miał go uzytkowac osobiscie to na nic bym sie nie wymienił szczególnie ze to był pierwszy traktor w gospodarstwie

Opublikowano

A ja dalej będę się upierał przy zetorze 3320. Jakoś nie mam przekonania do mf. Wybór należy do ciebie, zaufaj swojemu przeczuciu <_<

Opublikowano
a co sądzicie o mf 550 bo jakos wpadł mi w oczko nie jest duzy a pewnie ma oszczedny sinik co do zetora to tez fajny ale ja szukam czegos zwrotnego bo sprzet jest potrzebny do ogrodnictwa jako taki podwórkowy wiec zwrotnosc i spalanie na 1 miejscu a ciągnik w polu pracuje teraz tylko przy opryskiwaczu na 10 ha <_<

Ps spójrzcie

http://allegro.pl/item367921481_massey_fer..._3_cylindr.html

Nawet fajny. Przemawia za nim wspomaganie kierownicy i ogrzewanie kabiny. Widać, że raczej sprowadzony bo u nas takich bajerów nie było <_<, kabin z resztą też :lol:. Troche mi się te kabiny nie podobają, ale to juz sprawa gustu. Jeśli zależy Ci na ekonomice to wiadomo, że silniki Perkinsa należą do najekonomiczniejszych w spalaniu :P.

Opublikowano

a na ile wycenilibyscie t25 z 79 roku z kabina czeszka przebieg ok3000mth uzywany tylko przy wieloraku i opryskiwaczu 400l

P.S jak go umyje to wstawie fotki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez cemaxx
      Poszukuję ciągnik z funkcją WOM zależny i możliwością jego włączenia na postoju. Wykorzystuje obecnie takie dobrodziejstwo w c360. Zamierzam jednak odmłodzić nieco sprzęt i zakupić coś o połowę młodszego. Wiem że Zetor przynajmniej w kilku modelach taką opcję posiada. 
      Czy znacie ciągniki oferujące dokładnie taką samą funkcję? WOM zależny musi działać na postoju.
    • Przez Mateusz_105
      Witam stoję przed zakupem ciągnika używanego i mam na oku te New holland td5010 / td80 ,Kubota m6060, farmtrac 675 którego wybrać a może coś innego?
    • Przez Sid1996
      Witam forumowiczów.
      Przymierzam się do zakupu mini traktorka 4x4. Do czego ma mi być potrzebny? W chwili obecnej głównie do ciągnięcia przyczepki max 600 kilo. W późniejszym terminie mam planach używać go do odśnieżenia kawałka podwórka i drogi dojazdowej ok. 30m., uprawy ok. 20 arów lekkiej ziemi. I teraz do sedna, co wybrać? Nowy typu Yato 4×4 YT-85830, CRONA CR254, czy używany japoński (jaki i gdzie - polecani sprzedawcy)? Budżet do 30 tysięcy (im mniej, tym lepiej).
    • Przez Romek112
      Cześć wszystkim!
      Potrzebuję porady od doświadczonych w temacie kukurydzy. Do tej pory u mnie na gospodarstwie (80 ha) królowały głównie ziemniaki, ale w tym sezonie chcę spróbować sił z kukurydzą.
      Mój główny koń roboczy to Zetor 16245 (ok. 160 KM). Maszyna silna i ciężka, więc uciągu mu nie brakuje, ale zastanawiam się, co pod niego najlepiej dokupić, żeby przygotowanie pola pod kukurydzę szło sprawnie i z głową.
      Głównie myślę o agregacie:
      Co polecacie pod taki ciągnik i taki areał? Myślałem o jakimś kompaktorze 4 lub 5 metrów (np. Lemken, Bednar albo nasze polskie typu Agro-Masz). Czy 16245 da radę w 5 metrach na średniej ziemi, czy lepiej zostać przy 4 metrach i mieć zapas mocy?
      Czy lepiej iść w kompaktora, żeby zrobić „lustro”, czy zwykła talerzówka z dobrym wałem wystarczy pod kukurydzę?
      Może macie kogoś konkretnego do polecenia, kto zajmuje się tym tematem, jakaś firma na terenie podkarpackim?
      Druga sprawa to siewnik, celuję w 6 rzędów z podsiewaczem nawozu. Macie jakieś sprawdzone modele, które nie kosztują miliona, a robią dobrą robotę z tym Zetorem?
      Z góry dzięki za każdą podpowiedź! Pozdrawiam!
    • Przez Krzyszt0f
      Witam, ciągnik Massey Ferguson 7s155 jaką skrzynię wybrać dyna 6 czy dyna vt? Jak polecacie? Wiadomo że bezstopniowa wygodniejsza ale czy jest sens? Ciągnik będzie jako główny na gospodarstwo czyli orka uprawa obornik gnojowica prasa itp, najdalej pole jakie mam to 7 km od domu a tak to mniej więcej w okolicy 1/2km. Już byłem zdecydowany na dyna 6 (tym bardziej że obecny ciągnik mam na dyna 4) ale tak widzę że co raz więcej rolników bezstopniowe bierze i coś w nich musi być 
  • Dodaj nową pozycję...
v