Pastrami
 

Pastrami

  • 1920 wyświetleń

Mostek wołowy z hereforda wg przepisu z internetu. Oczywiście surowiec własny z własnej hodowli i rozbioru :)


Informacje o zdjęciu Pastrami


Rekomendowane komentarze

  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Dasz gryza?

Z dżerseja se zrób 

    • Haha 4

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • radekz200
  • 6715 12772
34 minuty temu, soltys48 napisał:

Z dżerseja se zrób 

To jak go dopasiesz to daj znać 😂

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Yoda
  • 535 1530
debrzyna napisał:

to zapodaj ten przepis bo z wyglądu jest super

Najpierw peklowanie na sucho w próżni 14 dni z przyprawami jak szynka. Później opłukane z przypraw i w musztardę na 48h. Potem do pieczenia na 120st na kilka godzin. Można też wędzić na gorąco a później naparowac w piekarniku parowym. Ja piekłem bo mi się nie chciało wedzoka rozpalać na dwa kawałki mięsa.

    • Like 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246
57 minut temu, radekz200 napisał:

To jak go dopasiesz to daj znać 😂

Masz do wyboru dwa czarno białe obok siebie.Którego chcesz?🤣

IMG20230117133250.jpg

    • Confused 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Leszy
  • 5004 6993
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Z dżerseja se zrób 

A ktoś mi kiedyś tłumaczył, że można na taką krówkę puścić każdą rasę mięsną, i się wycieli bo te krowy mają najszerszy kanał rodny w stosunku do swych gabarytów. Słyszałeś kiedyś taką opinię kiedykolwiek? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Leszy
  • 5004 6993

Ja wcześniej też nie, ale różne pomysły ludzie mają. 

Edytowano przez Leszy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • dawid12
  • 50 1046
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Najpierw peklowanie na sucho w próżni 14 dni z przyprawami jak szynka. Później opłukane z przypraw i w musztardę na 48h. Potem do pieczenia na 120st na kilka godzin. Można też wędzić na gorąco a później naparowac w piekarniku parowym. Ja piekłem bo mi się nie chciało wedzoka rozpalać na dwa kawałki mięsa.

Jaką masz maszynkę do pakowania próżniowego? Myślę coś zakupić i szukam opinii.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Krzysztof81
  • 3874 8150

Taka domowa to z lidla daje rade. Ojciec ma ze 4 lata sporo pakuje, głównie swoje wędliny i jest ok.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Yoda
  • 535 1530

Mam profi cook na podwójny zgrzew. Teraz załapałem się na dofinansowanie z krótkich łańcuchów dostaw to będę miał już komorową. Tylko że ja pakuję dwa byki na miesiąc

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246
2 godziny temu, dawid12 napisał:

Jaką masz maszynkę do pakowania próżniowego? Myślę coś zakupić i szukam opinii.

Ta daje radę. Mamy kilka lat a pakujemy naprawdę sporo

IMG20221218192244.jpg

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Północna Lubelszczyzna, LBI
  • marulekk
  • 5324 2978
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Z dżerseja se zrób 

dziekuje, wole z biedronki :P 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ab23
  • 1296 3016
Dnia 17.01.2023 o 14:17, soltys48 napisał:

Masz do wyboru dwa czarno białe obok siebie.Którego chcesz?🤣

IMG20230117133250.jpg

Co to takiego Sołtys

Zeszłoroczne wysłodki jakoś im nie służą  jak bys kupił z kampani 2023 po 4 tys za łódkę  zaraz by inaczej wyglądały 😉

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj