Skocz do zawartości

Pastrami



Mostek wołowy z hereforda wg przepisu z internetu. Oczywiście surowiec własny z własnej hodowli i rozbioru :)

  • Like 3
  • Thanks 1

Rekomendowane komentarze

debrzyna napisał:

to zapodaj ten przepis bo z wyglądu jest super

Najpierw peklowanie na sucho w próżni 14 dni z przyprawami jak szynka. Później opłukane z przypraw i w musztardę na 48h. Potem do pieczenia na 120st na kilka godzin. Można też wędzić na gorąco a później naparowac w piekarniku parowym. Ja piekłem bo mi się nie chciało wedzoka rozpalać na dwa kawałki mięsa.

  • Like 2
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Najpierw peklowanie na sucho w próżni 14 dni z przyprawami jak szynka. Później opłukane z przypraw i w musztardę na 48h. Potem do pieczenia na 120st na kilka godzin. Można też wędzić na gorąco a później naparowac w piekarniku parowym. Ja piekłem bo mi się nie chciało wedzoka rozpalać na dwa kawałki mięsa.

Jaką masz maszynkę do pakowania próżniowego? Myślę coś zakupić i szukam opinii.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v