Sylwestero88 48 Opublikowano 24 Września 2022 Moja żonka lubi tą odmianę na przerób garmażeryjny. Nie dodaje mąki ziemniaczanej jak robi pyzy, kopytka itp tak dużo skrobi mają. Odnośnik do komentarza
kluch369 30 Opublikowano 24 Września 2022 A ja dodam, że frytki z tej odmiany to coś pięknego. Wszystkie McD, KFC, czy z food trucków, to mogą się schować. Który rok masz tą odmianę? Nie psują się Tobie nadmiernie? 2 Odnośnik do komentarza
lemik 213 Opublikowano 24 Września 2022 Nie zauważyłem, żeby bardziej się psuły, jednak są słabo odporne na uszkodzenia mechaniczne i trzeba bardzo uważać przy zbiorze. Zmorą są też puste przestrzenie u dużych bulw wynikające z szybkiego przyrostu spowodowanego nadmiarem azotu. Dobrze, że mi przypomnieliście. Muszę doprosić się jutro o kluski śląskie xd Odnośnik do komentarza
ziomster 86 Opublikowano 24 Września 2022 jedyne plusy tej odmiany to plenność i stosunkowo dobra odporność na patogeny, poza tym dla mnie to paszowy ziemniak - są dużo smaczniejsze odmiany Odnośnik do komentarza
zycietoniejebajka1 1784 Opublikowano 25 Września 2022 Dnia 24.09.2022 o 10:50, kluch369 napisał: A ja dodam, że frytki z tej odmiany to coś pięknego. Wszystkie McD, KFC, czy z food trucków, to mogą się schować. Który rok masz tą odmianę? Nie psują się Tobie nadmiernie? Bardzo chrupiące , wręcz twarde , jakoś nie do końca przypadły mi do gustu . Odnośnik do komentarza
kellyq 254 Opublikowano 25 Września 2022 To trzeba będzie spróbować frytek w takim razie Odnośnik do komentarza
GABBER85 1792 Opublikowano 29 Września 2022 bardzo dobra i smaczna odmiana, na piachudrach im pasuje , belarossa to pastewny ziemniak przy nich Odnośnik do komentarza
malinalbe 160 Opublikowano 29 Września 2022 też mam tajfuny ale na użytek własny i ładne są ale ty masz ich więcej pod krzakiem 😀 Odnośnik do komentarza
kellyq 254 Opublikowano 30 Września 2022 Coś im zdaje się podpasowało, może to że były przykryte po posadzeniu. Obok miałem ogórki i włókniny zostawało to nakryłem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się