Skocz do zawartości

Hamburger



Z własną wołowiną. Teraz już innego Hamburgera nie ruszę nawet



Rekomendowane komentarze

13 minut temu, Pafnucy napisał:

jak to teraz z ubojem bydła u siebie?

nic na plus się nie zmieniło

10 minut temu, Pafnucy napisał:

czyli ze świniakiem łatwiej. ciekawe czemu.

NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek

8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Zawsze można zawieść do ubojni i tam Ci ubiją.

Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle

Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka

17 godzin temu, soltys48 napisał:

Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia, ubojnia do której wozę obchodzi to w ten sposób,ze KUPUJĄ ode mnie żywiec a SPRZEDAJĄ mięso drożej o kwotę uboju, wszystkie papiery grają a i sympatyczna pani Renia sie nie dopier...ala

U nas tak robią nawet ze świnią , kiedyś była normalnie usługa

7 godzin temu, robi57362 napisał:

jak musiałem zjeść byczka hf 300 kg to mi kopara opadla jaki to jest smak miesa wołowego. To co w sklepie sie kupuje to z 10 letnich naszpikowanych uj wie czym krow hf, bo innego wyjaśnienia to ja nie widzę

jadłem mięsko z podobnej sztuki i też od razu zasmakowało, dlatego od niedawna ryzykuje i trzymam coś na własny użytek. właśnie w sklepie nie wiesz co kupujesz, jeszcze jeśli gotowy wyrób a nie rąbanka to już całkiem kosmos a i ceny chore za ten szmelc. 

19 godzin temu, soltys48 napisał:

nic na plus się nie zmieniło

NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek

Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle

Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka

nie, to ta baba jest pier..... ja normalnie wiozę na ubój, dostaje fakturę, płacę i odbieram mięso, z rozbiorem lub bez, ale z tym całym lokalnym przetwórstwem są jaja bo od góry mają prykas żeby  wszystkich gnoić i urzędnicy jeszcze do pieca dorzucają

19 godzin temu, debrzyna napisał:

Cos tu nie pasuje Przecież ci co prowadzą sprzedaż mięsa w ramach RHD mogą sprzedawać tylko mięso własne a nie kupione a ubić gdzieś muszą 

dokładnie ja tak z 10 sztuk już sprzedałem, jak było 6 zł za kg HF to mi to wychodziło 10 zł na żywcu 


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v