Skocz do zawartości

Kiełbasa



Wędzimy swojskie wyroby
  • Like 2



Rekomendowane komentarze

tom1985 napisał:

Jaki skład i proporcje solanki?

Na 1litr wody 1 łyżka soli

soltys48 napisał:

Do dnia dzisiejszego tylko w kamienne

Zdarza mi się oglądać Karola Okrase, on na kamieniu czasami piecze, czy też smaży🙃


tom1985 napisał:

Jaki skład i proporcje solanki?

Na 1litr wody 1 łyżka soli

soltys48 napisał:

Do dnia dzisiejszego tylko w kamienne

Zdarza mi się oglądać Karola Okrase, on na kamieniu czasami piecze, czy też smaży🙃

Sól daję na ilość mięsa do solanki 4dag/kg do tego w małym garnku zagotowuję liść laurowy , ziele angielskie i pieprz ziarnisty żeby dało lepszy aromat i wlewam do solanki. Czym niższa temp. solanki tym wolniej nasoleje.

Do kiełbas soli 2dag/kg. czosnek i pieprz wedle uznania. Kiełbasy tylko wędzone a mięso oprócz wędzenia dopiekane w piecu kaflowym. Parzone mi nie smakuje.

6 minut temu, Daro20 napisał:

Sól daję na ilość mięsa do solanki 4dag/kg do tego w małym garnku zagotowuję liść laurowy , ziele angielskie i pieprz ziarnisty żeby dało lepszy aromat i wlewam do solanki. Czym niższa temp. solanki tym wolniej nasoleje.

Do kiełbas soli 2dag/kg. czosnek i pieprz wedle uznania. Kiełbasy tylko wędzone a mięso oprócz wędzenia dopiekane w piecu kaflowym. Parzone mi nie smakuje.

Mama dała przepis? :)

 


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v