Rosół z koguta
 

Rosół z koguta

  • 3813 wyświetleń

Jak niedziela to również rosół ;) Z oszalałego koguta tym razem ;) Oczywiście własna hodowla. Gotowany kilka godzin i rewelacja.
Ostatnio zrobiliśmy też rosół z przepiórki. Świetnie wyszedł. Chyba kupię kilkanaście młodych do hodowli. Ma ktoś doświadczenie? Podobno potrzebują dużo ciepła? (nie tego w przenośni) ;)


Informacje o zdjęciu Rosół z koguta




Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • aro1975
  • 252 4818

dobry - dużo - "oków" pływa, ale makaronu za mało :)

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • karol6130
  • 292 1325

Jak kogut oszalały to znaczy że był zdrowy, z grypą byłby otępiały. 

 

 

    • Haha 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • FarMaster
  • 46 191

Sam odchów przepiórki zbytnio nie różni sie od odchowu kurcząt.Jedynie co to że wymagają więcej białka a sam odchów trwa znacznie krócej bo jednak w 6tyg. życia wchodzą już w nieśność.

Na rosoły najlepsze były by przepiórki brojlery,tylko nie wiem czy ktoś je jeszcze w ogóle w kraju posiada(waga na poziomie 350-420g,choć trafiały sie tez większe) 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ASZv3
  • 562 3817

A perliki?

46 minut temu, karol6130 napisał:

Jak kogut oszalały to znaczy że był zdrowy, z grypą byłby otępiały. 

 

 

atakował trochę ludzi xD ale też siedział w kurniku i jego grupa kur niezbyt chciała wychodzić... tak to zaobserwowałem xD

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Daro20
  • 73 899

jak niedziela to koniecznie rosół na śniadanie. Mam od pół roku kilka perliczek, rosół super ale drą jape po całych dniach że zwariować można🙂 Ale jest jeden plus tego że nie ma tyle gryzoni nawet po trutce to widać że słabo ubywa.

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik200598
  • 265 1374
6 godzin temu, ASZv3 napisał:

A perliki?

atakował trochę ludzi xD ale też siedział w kurniku i jego grupa kur niezbyt chciała wychodzić... tak to zaobserwowałem xD

Perliczki brojlery nabyj. 3 tygodniowe u mnie koszt koło 14zł/szt. Potrzebują na poczatku temperatury około 20 stopni. Do 2 kg mięsa po ubiciu dojdą w jakieś 2,5-3 miesiące hodowli. Ja je mam w zamknięciu i karmię tak samo jak brojlery kurze.

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Morion
  • 234 889

Jeszcze jakbyś makaron domowy robił to już była by bajka.😉

    • Like 3

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
jarecki

Napisano (edytowany)

  • Zaawansowany
  • jarecki
  • 1232 997

matka kupiła jakąś rase kogutków latem  z białymi uszami rasa normalna , urosły wysokie  a rosołek wyjątkowo niedobry , ma bardzo dużo kolagenu mieso tez niedobre a w smaku czuć jak sie klei uszy takie białe jak u karła holenderskiego  a wzrost normalny nawet wyższy jak normalnej starej rasy czerwonej

Edytowano przez jarecki
    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Reno1
  • 183 1728
szymon09875 napisał:

A skąd to pytanie ?

 

Temu panu to zawsze coś nie pasuje, niema co nim się przejmować 😉

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
Gość

Napisano (edytowany)

  • Gość

😂 w tym roku myślę nad małym stadem gęsi🤔 

Edytowano przez Gość

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 6038 18758
7 godzin temu, ASZv3 napisał:

A perliki?

 

Rosół bardzo dobry ,smak mięsa porównywać można że smakiem bażanta. Odchow bardzo łatwy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Wszyscy zachwyceni rosołem , a nikt nawet nie wspomni o kurach , które pozostały same . 😩

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Wku****ny chłop !
  • PRIMO
  • 2101 4480
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Wszyscy zachwyceni rosołem , a nikt nawet nie wspomni o kurach , które pozostały same . 😩

Traz to singielki same 😉

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik1973
  • 6381 8926

Jutro w lidlu promocja na udka😁

Trzeba jechać kupić z 50 kg, bo jak wygazują drób to już promocjów nie będzie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • czarciu
  • 12 204

Z perliczki rosół super ale najlepszy z bażanta. Oczywiście tego dziko żyjącego. 😉

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • abrams
  • 21 153

Aszv3 A czy makaron też wlasnej roboty😄?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Aktis
  • 248 971

ponoć z kuropatwy też dobry rosół wychodzi. Kiedyś też chorym dzieciom podawali rosół z młodych gołębi.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik7343
  • 5799 16512

Też będę musiał ubić kilka na rosół bo chodzi 5 kogutów i się ciągle tłuką 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • michalcium
  • 397 1015

Oktagon zrób konto na yt i będziesz walki filmował i wstawiał masz odemnie suba z dzwoneczkiem i łapeczke w gore😀

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj