Skocz do zawartości

Paliwo na święta przywiozłem



Święta za pasem przygotowania w toku zapasy zgromadzone oby łatwe były te przeżycia




Rekomendowane komentarze

Piotrek1975 napisał:

Każdy mówi za siebie😎 masterinstructor napisał: mętna jest z tego powodu bo miąższ pływa z cytryny Wwiem czemu jest taka, nie mam nic do Ciebie nawet do tego wyrobu bo to Twoja sprawa, piszę jedynie że wcale nie musi być mętna tylko trzeba cierpliwości. Ktoś Ci sprzedał i zadowolony, wpiepszył cytryny i tyle ale to nie na tym rzecz polega. Ppzdrawiam wszystkich z AF i zdrowych i spokojnych życzę😎🥂

Napisz na czym rzecz polega to będę wiedział na przyszłość

 spiritus/ księżycówa jest mieszana z wyciśniętym sokiem z cytryny w stosunku 1;1 ,dodatkowo po oparzeniu obcieram delikatnie to żółte z cytryny skórki dla koloru,ale cieniutko bo to białe jest gorzkie ,do tego do smaku jak kto lubi jest syrop cukrowy bądż miodowy(każdy ma swój gust co do ilości słodkiego)

5 dni stoi wszystko razem ,potem jest cedzone i wlane do 5 litrowych słoików,po 2-3 miesiacach osad masz na spodzie ładnie zlejesz dla szlachetnych podniebień klarowna cytrynówkę ,,a mi normalnie osad nie przeszkadza

kopin napisał:

 spiritus/ księżycówa jest mieszana z wyciśniętym sokiem z cytryny w stosunku 1;1 ,dodatkowo po oparzeniu obcieram delikatnie to żółte z cytryny skórki dla koloru,ale cieniutko bo to białe jest gorzkie ,do tego do smaku jak kto lubi jest syrop cukrowy bądż miodowy(każdy ma swój gust co do ilości słodkiego)

5 dni stoi wszystko razem ,potem jest cedzone i wlane do 5 litrowych słoików,po 2-3 miesiacach osad masz na spodzie ładnie zlejesz dla szlachetnych podniebień klarowna cytrynówkę ,,a mi normalnie osad nie przeszkadza

zrobił byś że 5 na spróbunek

Ja robie w ten sposób, Np. 5 L towaru 70% bo w wyższych wartościach nie polecam mięszać. Tak więc 5 L dodać 3 kg cytrym, cytrynę zlewam gotowaną wodą po czym obieram żółtą skórkę, wiadomo bialy miąsz jest be. Kroję cytrynki na plastry ładuję w 5 L słoj wlewam litr wody z litrem miodu, wielokwiatowy, stoi dobę czasem mięszając. skórki qcześniej obrane żółte zalewam towarem 90% na dobę, po tem odcedzam to o drugie mięszam. Stoi to 1 mc po czym filtruje i mamy klarowną cytrynówkę z miodem około 70% może 65% Dodam że produkt główny sam produkuję😎

  • Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v