Skocz do zawartości

Rekomendowane komentarze

Robi wrażenie w przeciwstawieniu do jej żółtych kuzynek. ;) Niebieska kukurydza jest w swojej ojczyźnie przeznaczona do celów spożywczych. Amerykanie robią z niej tortille, tacos itp... Podobno jest bardzo zdrowotnościowa. Ma 20 % wiecej białka niż żółta, a niebieskobarwiące skórkę na ziarnie antocyjany są przeciwnowotworowe i chronią od chorób układu krwionośnego. Indianie którzy ją uprawiali od tycięcy lat, wierzyli że spożywanie jej sprzyja długowieczności. W wikipedii można przeczytać o niej więcej: http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_corn

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v