Skocz do zawartości

Jęczmień ozimy

38 litrów/m tak go zwałowało
czy jeszcze będzie coś z niego ?



Informacje o zdjęciu Jęczmień ozimy

Zrobione z SONY DSC-H70

  • 4,3 mm
  • 10/4000
  • f f/3.5
  • ISO 80
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Szu15000
  • 161 1034

cos bedzie jak kamieni nie ma, ale plon na pewno mniejszy :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik1973
  • 2418 5737

Widać chłopcy azotowcy. Wpierw się chwalicie jeden przed drugim ile to saletry, odrzywek, wysypali a teraz tego skutki. Umiar, umiar wskazany, bo czasem zamiast rekord max będzie rekord min. A lepiej mieć pewniaka po środku. U mnie więcej wlało i grad był a jęczmień na baczność stoi

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • czesio200
  • 1553 7035

no niestety plon będzie słaby. miałem to samo w tamtym roku jęczmień piękny przyszła burza z konkretnym deszczem i wiatrem i po jęczmieniu.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bob
  • 533 1587

Rolnik 1973 ty jesteś przyd*piony od urodzenia czy leczysz się na głowę od nie dawna? Wiesz co to jest nawałnica?! Weź skończ te pierdo...lenie o nawożeniu bo widzę że masz radochę z tego że ktoś dbał, nawoził, chuchał dmuchał a po nawałnicy mu to leży bo przy takiej pogodzie żadne środki nie pomogą jak drzewa się łamią. Jak masz agrotechnikę jak "za starego pierwy" to Twoja sprawa ale nie drzyj łacha z tego że komuś zboże leży plackiem a wcześniej wydał kupę szmalcu. Zapomniałeś jeszcze coś z patriotycznej nuty dołożyć że pewnie zagraniczne koncerny chemiczne się na polszy wzbogacają czy jak Ty to mówisz germańcy.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mathieu92
  • 113 3236

Rolnik - ja 450kg saletry już rzuciłem w tym sezonie na pszenicę ozimą i stoi jak panu młodemu na weselu : ) Pozdrawiam.

    • Like 4

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ppwolf38
  • 6 208

Ja rzucilem tyle samo...wszyscy mowili "ona Ci sie powali zobaczysz!" i podejrzewam ze tylko na to czekali:(....a tu zonk po takich ulewach stoi jak swieca:D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • boku27
  • 222 1901

Ja na jęczmień dałem trochę ponad 100 kg N i muszę zdjęcie zrobić bo wygląda super i mimo 2 krotnego skracania boję się o stabilność. Co do pszenicy do dzisiaj dostała ponad 160 N ale od jutra leci resztą czyli pomiędzy 40-50 N na kłos. ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • boku27
  • 222 1901

Ja na jęczmień dałem trochę ponad 100 kg N i muszę zdjęcie zrobić bo wygląda super i mimo 2 krotnego skracania boję się o stabilność. Co do pszenicy do dzisiaj dostała ponad 160 N ale od jutra leci resztą czyli pomiędzy 40-50 N na kłos. ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • PeterG14
  • 115 1091

Ja też się pochwalę - na jęczmień poszło 125,5 kg N i jeszcze 2 opryski mocznikiem dolistnie. Ale jest kilka szczegółów - po zimie oberwał i nie jest taki gęsty jak rok temu, mnie ominęły wszelkie nawałnice i modlę się żeby nie nadeszły. Moim zdaniem nie w samym azocie wina leży, oprócz niego musi być P i K, odpowiednia ilość wysiewu, ochrona podstawy źdźbła a i racjonalna I dawka azotu na ruszenie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.