Skocz do zawartości

Mini galerie

  • wpisów
    140
  • komentarzy
    265
  • wyświetleń
    424784

Wysokie i stabilne plony rzepaku ozimego na stanowiskach z kiłą kapusty? To możliwe!


Kiła kapusty stanowi coraz większy problem w rejonach, gdzie uprawia się rzepaki. Walka z tą chorobą wywołaną przez pierwotniaka Plasmodiophora Brassicae nie jest łatwa, gdyż zarodniki potrafią przetrwać w glebie nawet 30 lat! Średnio jest to jednak 8–9 lat, co i tak jest długim czasem, gdyż w płodozmianie rzepak pojawia się dość często, co 2–3 lata.

6 slajdów
  1. Wysokie i stabilne plony rzepaku ozimego na stanowiskach z kiłą kapusty? To możliwe!
  2. Wysokie i stabilne plony rzepaku ozimego na stanowiskach z kiłą kapusty? To możliwe!
  3. Wysokie i stabilne plony rzepaku ozimego na stanowiskach z kiłą kapusty? To możliwe!

Obejrzyj galerię i dowiedz się więcej o tej groźnej chorobie rzepaku ozimego i środkach zaradczych.

Oglądaj galerię

0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v