Wysokie i stabilne plony rzepaku ozimego na stanowiskach z kiłą kapusty? To możliwe!
Kiła kapusty stanowi coraz większy problem w rejonach, gdzie uprawia się rzepaki. Walka z tą chorobą wywołaną przez pierwotniaka Plasmodiophora Brassicae nie jest łatwa, gdyż zarodniki potrafią przetrwać w glebie nawet 30 lat! Średnio jest to jednak 8–9 lat, co i tak jest długim czasem, gdyż w płodozmianie rzepak pojawia się dość często, co 2–3 lata.
Obejrzyj galerię i dowiedz się więcej o tej groźnej chorobie rzepaku ozimego i środkach zaradczych.
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się