Skocz do zawartości
PawelWlkp

6030 problem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
PawelWlkp    333

Wczoraj pojawij się problem. Podczas jazdy drogą zapaliła się kontrolka od hamulca recznego (P). Nie świeci jak przy zaciągniętym hamulcu tylko sobie mruga. Nie można ruszać z rewersu bo wyskakuje błąd CP tylko trzeba ze sprzęgła co troche komplikuje jazde. Wyczyściłem filtry bo przez tą sucharę na polu były totalnie zakurzone. Ktoś coś podobnego miał może?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    398

zobacz czy masz poziom płynu odpowiedni i czy sama dźwignia dobrze odbija może linka jest lekko przytarta i dźwignia całkiem nie siada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PawelWlkp    333

No to sprawdziłem.Jak lekko zaciągne ręczny to kontolka się zaświeca na stałe a tu sobie miga co jakieś 3 sekundy i sygnał dzwiękowy do tego. W płyn też patrzyłem jest max. Kiedyś jak bylo mało to się info na wyświetlaczu pojawiało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

woytek    3

Wydaje mi się, że to czujnik w siedzeniu. Włącz wałek i zobacz czy będzie sygnał braku kierowcy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PawelWlkp    333

No chyba to będzie dobry trop. Dzięki kolego. Przestała mi też działać klima i nawiewy może to mieć coś wspólnego ze sobą?
PS.Jak ten czujnik wg wygląda?

Edytowano przez PawelWlkp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woytek    3

Nie wiem, nie widziałem go nigdy :P. W TC jest to najzwyklejszy mikro włącznik pod kawałkiem plastiku. Zdejmij siedzisko, powinien być pod nim. Ewentualnie jak nie działa klima i nawiewy, to może po prostu bezpiecznik ten sam idzie na fotel. Działa pompka fotela?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PawelWlkp    333

No chyba problemem jest pompka, albo kabel który ją zasila. Pali bezpiecznik.Odłączyłem pompkę napompowałem kablem na krótko i wszystko jest ok. Jak bedzie więcej czasu to przejże kabel ewentualnie wymontuje pompkę. Wentylator jest na tym samym bezpieczniku dlatego nie działał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez luki0489
      Co sądzicie o tym modelu w wersji plus? i jaka jest jego cena? z góry dziękuje
    • Przez gr_rat
      witam co to za informacja ?(zdjęcie do podglądu) jak to usunąć ?

    • Przez Przemek B
      Witam!
      Wybieram pomiedzy DC a EC.
      Na czym polega zmiana biegów w EC. Na stronie pisze ze 8 biegow bez sprzegla. Proszę o informacje ile można zmienić biegów pod obciążeniem? Jakie są głowne biegi i ile ich jest? Jak z rewersem?
    • Przez taczka11
      Witam szukam chętnego na komplet filtrów silnika i hydrauliki ciągnika NH seria T 6070 T6 160 
       
      [galleryimg=689460]
    • Przez JarekTymiski
      Witam. Ma problem z Klimą. Sprawdzili szczelność i nabili gazu do pełna i słabo dmucha. Są 4 otwory w podsufitce od nawiewow. I jak otworzę wszystkie to nie czuć prawie wiatru. Jak zamknę 3 i zostawię jedno otwarte to trochę czuć że zimnym wieje ale słabo. Wentylator działa na każdym biegu. Jak wyjme filtry to tak samo jest. Z filtrami też. Nie ma różnicy.
      Wie ktoś w czym może być problem?
×