Skocz do zawartości
damianos95

Problem prądu i odpalenia T25

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
damianos95    54

Witam

Mam problem z moim T25 chodzi o to ze rano normalnie odpalil było wszystko ok pojechałem do siana wróciłem zgasiłem ciagnik odpinam maszyne wchodze właczam mase przekrecamkluczyk i nic nic nie puka rozrusznik nie obraca ani nie puka bendix a jedyne co sie dzieje to jak przekrece kluczyk gasnie kontrolka masy. Jak wyłacze i włacze mase to sie pali normalnie kontrolka a jak przekrece kluczyk to gasnie

Nie mozna odpalic go na krótko !!

Co dziwne chciałem sprawdzic akumulatory bo myslałem ze sie rozładowały poodłaczałem wszystko sprawdzam elektrolit jest gestosc sprawdziana tez ok na zielonym multimetrem sprawdzalem aku maja na zgaszonym 13,74v przeczysciłem klemy i koncówki na aku chodz nie były zasniedziałe i właczyłem mase i rozrusznik po przekreceniu kluczyka tak jakby pukał i krecił ciagnik zapalił wjechałem do garazu zgasiłem dolalem paliwa i chce opdalic odpalił normalnie jak zwykle zgasiłem go i znowu zapalam tez zaplił ok. Poszedłem cos zrobic i miałem jechac w pole a tu ciagnik znowu nie zapala tylko gasnie kontrolka od masy po przekreceniu kluczyka

Nie wiem co to moze byc dodam ze jak był zapalony sprawdzilem ładowanie wynosilo 14.68-14.75v

Dodam ze kiedys tez sie tak działo ciagnik był u mechanika dokładnie starszy elektryk i naprawił za godzine to i mowił ze to blachostka i kazdy t25 to ma wczesniej czy pozniej oczywiscie nie powiedział co to lecz pan elektryk wyjechał i nie ma z nik kontaktu ani nic

Miał ktos taki przypadek  ?? W czym moze tkwic problem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianos95    54

Hebel wyczyszczony kabel masowy tez wyczyszczona plecionka między silnikiem a grodzia problem dalej Noe rozwiązany
Po wlczeniu masy i przekreceniu kluczyka kontrolka gaśnie i nic więcej się nie dzieje
Co dziś zauważyłem to to że jak włączę masę i np włączę kierunek czy światła to też gaśnie kontrolka masy
Co dziwne raz kontrolka pali się bardzo jasno a raz słabo taką przygaszona ale po wylaczeniuasy i odczekaniu chwili jak włączę 2 raz to już jaśniej świeci kontrolka
Panowie co może być powodem ??
Dodam że masę przy stacyjce też czyscilem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

DTaras    311

na krótko też nie kręci? Śrubokręt między śrubę zasilania a złącze elektromagnesu i pisz co będzie. Instalacja banalna ale z tego co piszrsz jest problem z jej zasileniem. Może być brudna np stacyjka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianos95    54

Na krótko tez nie pali stacyjka raczej jest ok

Dziwi mnie ze gasnie kontrolka jak chce wlaczyc kierunek czy swiatła oczywiscie nic kompletnie nie działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bronek102    0

 Kiedyś miałem podobnie.I u mnie winowajcą okazał się przekaźnik rozrusznika. Koszt jego i sprawdzenie jeszcze całej instalacji to jeśli dobrze pamietam 100zl.Jak już to sprawdzisz to odpisz :co i jak się dzieje ? Ps mam dobry kontakt do ekektryka .Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
balcerek1    91

Jak by przekaźnik zawinił to by palił na krótko i kierunki by działały bez ale.To jest tylko wina hebla lub klemy luźne na aku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianos95    54

Masę nawet podlaczylem z aku na silnik wybrałem miejsce oczyscilem i podczepilem przewodem aku silnik i też nie działa nic
Klemy wyczyszczone i założone mocno dokrecone wogole po mnie trudno coś odkręcić
Ogólnie z masą już kombinowalem sporo a efektów brak
Może macie jakieś inne propozycje co zrobić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez plusz01
      Witam
      Mam małe pytanie do szanownych kolegów. Mianowicie przymierzam się do zakupu nowych opon i z tąd moje pytanie. Na początku zaczniemy od przednich opon jaki kupić zwykłe takie jak w oryginale czy może jodłowe które będą miały lepszą przyczepność w warunkach polowych. Ostatnio założyłem do swojego władka wspomaganie więc nie raczej nie będzie problemów ze skrętem interesuje mnie przyczepność które lepiej się sprawdzą ?. Druga rzecz co z oponami do tyłu zostawić oryginalne 11.2 czy może założyć szersze takie jak w C330 12.4 dodam że aktualnie dołożyłem obciążniki na tylne koła około 70 KG na jedno koło. Proszę o pomoc w doborze oraz przedstawienie waszych doświadczeń. Pozdrawiam
    • Przez Arasowsky
      Cześć! Rozebrałem całą deskę, ponieważ wymieniam instalację i pod włącznikami świateł jest takie coś z dwoma wyjściami, do czego szedł przewód ze stacyjki, ten który idzie do rozrusznika. Ale ten przewód jest teraz luźny po poprzedni właściciel coś modził. Teraz ze stacyjki idzie bezpośrednio przewód do rozrusznika i działa. Więc pytanie czy to jest przekaźnik rozrusznika?

    • Przez TBhog
      Witam
       
      Robiłem już ze sprzęgłem bo nie trzymało ale taki problem mam pierwszy raz. Mianowicie sprzęgło nie wysprzęgla a co za tym idzie bieg wrzucić baardzo ciężko. Jak zapalę z wrzuconym biegiem to traktor stoi no ale wyrzucę bieg i nie da się wrzucić. Zbliżyłem już maksymalnie do łożyska oporowego te 3 popychacze co odciskają docisk ale nie pomogło. Odkręciłem kwadratową pokrywę za pompą hydrauliczną i ewidentnie widać, że jak nacisnę sprzęgło to oś idąca do skrzyni nadal się kręci. Co mogło paść ? Po mojemu to chyba docisk coś nie tak bo jakby tarcza padła to by w ogóle nie brało.
       
      Pozdrawiam
    • Przez pronarek
      mam pytanie jak zamontowac rozdzielacz hydrauliczny we władku i czy według was jest sens montowania masztu od widlaka na przód czy wytrzyma os itd.
      czekam na odpowiedzi mój tata mówi ze to spokojnie wypali.(i tak zaraz złożymy wniosek na tura do mtz ale jeszcze nie wiem jakiego wybrac)
    • Przez modelarz
      Witam, mam takie pytanie po ilu obrotach wału korbowego znaki na kołach zębatych rozrządu powinny się zgrywać ? ustawiłem rozrząd na znakach i zrobiłem kilka obrotów wałem (kręce w prawo stojąc od koła pasowego) i znaki się nie zgrywają, gdy zgrywa się się wałek rozrządu z wałem korbowym to mijają się znaki napędu pompy wtryskowej i przeciwagi. Prosiłbym o odpowiedz i z góry dziekuje
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.