Skocz do zawartości
thebestacc

John Deere 6010 - kontrolka

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
thebestacc    6

Cześć. Problem zaczął się podczas wożenia siana z 1 pokosu. Po postoju gdy odpaliłem ciągnik zapaliła się kontrolka stop i ciśnienia oleju. Zgasiłem ciągnik, następnie odpaliłem i było wszystko w porządku. Podczas żniw na nowo zapaliła się z 2 razy, a podczas wożenia obornika kontrolka nieustannie zaczęła migać, a pozniej jak się okazało ukręciła się flansza napędu pompy. Po jej wymianie problem na chwile ustąpił, ale pojawił się na nowo. Postanowiłem zmienić olej wraz z wszystkimi filtrami, jak się okazało stare filtry były naprawdę brudne. Wszystko było w porządku przez około 10 godzin pracy. Dodam że wszystko działa jak należy, a gdy wjadę na rowne podłoże kontrolka momentalnie przestaje świecić. Poziom oleju na tej miarce jest tak jak powinien być, a oleje i filtry oryginalne John Deere. Ciśnienie na pompie to ponad 200 bar, więc bardzo dobre. W czym może tkwić problem? Bardzo proszę o pomoc.

Edytowano przez thebestacc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
thebestacc    6

Sprawdzałem i gdy świeci się kontrolka, a odepnę w tym samym czasie czujnik to kontrolka nadal miga, a nie powinna. Jeden czujnik jest zielony oryginalny, a drugi czarny, widać że to nie oryginał i był już zmieniany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

gr_rat    17

nie raz samo odpięcie kabla nie wystarczy musisz podać masę lub prąd na kabel w zależności od czujnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
thebestacc    6

Aha ok. Czyli muszę sprawdzić tak jak mówisz. Dodam, że na zapalonej kontrolce połówki jak i reszta działa tak jak powinno. Jak się z tym uporam dam znać.

Edytowano przez thebestacc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemo1987    0

witam. Kolego mam identyczny problem z 6910 i szukam pomocy. Na chwile obecna ustaliłem że istotne jest ciśnienie systemowe które powinno wynosić 14/17 bar a złącze jest pomiędzy silnikiem a skrzynią od dołu gdzie filtr.

Zadzwoń jak możesz 665/165/589

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez rex15
      Mam problem w jd 7710, gdyż nie działa podswietlenie licznika. Rozebrałem ten licznik i diody są tylko pod wszystkimi wskaźnikami (kierunkowskazy, napęd itp) natomiast sam licznik nie wiem jak jest podswietlany. Licznik jest elektroniczny, bo z tego co kojarze były też mechaniczne zegary.
    • Przez rex15
      Witam, mam problem z suwakiem od regulacji położenia ramion tylnych. Nie jest w stanie nawet zostać w miejscu, lecz sam zsuwa sie w jedną ze stron jest jakaś śruba regulacyjna zwiekszająca opór tego suwaka?
    • Przez ursus1991
      Hej.
      Posiadam duży problem  z podnośnikiem w 6610. Wygląda to wszystko tak, że jak podniosę maszynę to podnośnik cały czas pracuje i opuszcza jakieś 5 cm  i podnosi z powrotem w bardzo szybkim czasie, że aż buja całym ciągnikiem.  Dodatkowo czasami nie chcą działać przyciski od podnoszenia i muszę albo przytrzymać przycisk, albo czasami podnieść suwakiem. Czasami podnośnik podniesie do końca, a czasem trochę mu brakuje. Pod czas uprawy w polu ciągnik potrafi sam podnieść maszynę, czasami nawet robi to cały czas i muszę dusić ciągle w dół.  Hydraulika też potrafi się przywiesić. Dzisiaj podczepiłem siewnik na hydropaku i po którymś podniesieniu nie mogłem go opuścić. w którą stronę bym nie dał dźwigni to ciągnik próbował dalej podnieść siewnik. Co może być tego przyczyną? Olej i filtry są nowe. 
    • Przez citekkk
      Witam. Do czego służy klawisz "auto" w jd 6510

    • Przez rex15
      Mam problem jak w temacie. Pod pokrętłem od regulacji ciapło/zimno linka siedzi i działa jak powinna. Wydaje mi sie, że zawór sterowania ogrzewaniem sie nie domyka, lecz nie wiem gdzie on sie znajduje
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.