Skocz do zawartości
vdan

pas jezdny e514 pracuje na dnie !!!

Polecane posty

vdan    5

Witam.

Mam problem z pasem jezdnym - w sumie to z przyśpieszaniem.

Cały czas chodzi po dnie koła. Pas niemiecki nowy TAGEX - po wymianie dalej to samo- nie można przyśpieszyć ponieważ chodzi po dnie , w czasie koszenia śliga się i nie da się go napiąć.  Sprzęgło - ok- wymienione tarcze. Jak wciasnę przyśpieszacz to koła się ruszają ale po chwili pas zaczyna się ślizgać i nici z  szybszyego koszenia.

Czy ktoś maił podobny problem?

Czy to wina rozdzielacza?

A może sprężyny któa jest w środku?

Edytowano przez vdan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    164

jeżeli chodzi po dnie koła ze sprężyną bo tak sadzę po wypowiedzi to wypracowaną sprężyną albo jej może nie ma w cale ja tak mialem kupiłem kombajn od Niemca i nie umiał tego złożyć i był bez sprężyny wariator od mlocarni a sprężyną leżała w skrzynce na narzędzia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

vdan    5

Sprężyna cała, ale nie wiem czy nie jest czasami już za słaba. Z tego co pamiętam, to jak wcześniej kilkukrotnie ją ściągaliśmy to później z założeniem nie było łatwo teraz bez problemu sie ją zakłada, wygląda na wypracowaną. Dzisiaj zamówiłem nówkę www.hemas.pl W poniedziałek będzie to się wszystko wyjaśni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sebek32    0

Witaj.

Po wymianie pasa powinno się regulować szczelinę na wariatorze .

Za tarczą tu gdzie są dwa siłowniki są  dwie śruby , musisz je wykręcić i będzie po problemie  , oczywiście z wyczuciem .

Wiem bo to przerabiałem.

Podrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×