Skocz do zawartości

Czy można zakisić rzepak i dawać dla bydła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

można, super pasza ja robiłem tak w pryzme po zbadaniu próbek pasza miała 22% białka ;), krowy bardzo chętnie to zjadały i jak wiadomo wzrost w zbiorniku ;-)

Opublikowano

W sumie nigdy tak nie robiłem,a akurat paszami dla bydła zajmujemy się na co dzień i jeżeli masz pytania czy wątpliwości to warto zerknąć,chętnie doradzimy i pomożemy w każdej sprawie dotyczącej żywienia bydła:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez Dominikfm3
      robie kiszonke z 7 ha. górne 10cm (pryzmy) jest dobre a następne 10 się psuje! co robie żle?
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Gość
      Przez Gość
      Dzień Dobry wszystkim. Chcę posiać 8 hektarow żyta na kiszonkę ale nigdy tego nie robiłem. Mam kilka pytań . Ile kg żyta na hektar dajecie na kiszonkę ??? Czy tak samo jak na ziarno ???  Czytałem że jedni daja 150 kg ale widzialem tez że nawet 300 kg/ha . Jak ma się to w praktyce ??? Macie porownanie siejąc 150 a 300 kg/ha ??? I czy wałujecie pole po siewie czy może po zimie pole samo się ułoży i nie będzie problemów z kamieniami i koszeniem ??? Dzięki za odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v