Skocz do zawartości

Polecane posty

Bartek13012    0

Witam. Taki problem z klimatyzacją w proximie: zabiłem dziś 1200g czynnika, wszystko szczelne, olej uzupełniony, a sprężarka włącza się na kilka sekund i wyłącza. Co może buc przyczyna? Orientuje się ktoś ile czynnika,powinno wejść ? Może jest go za dużo lub za malo? Proszę o pomoc.

post-133764-0-21114500-1467210059_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    167

ja miałem taki przypadek ze się coś przypchalo i też serwis kliny przed sezonem wymiana oleju czyszczenie dobicie czynnika i też na chwilę się wlaczala i po chwili wylaczala i okazało się ze coś się przytkalo w obiegu i dopiero drugi raz podłączyli te urządzenie serwisowe i podkrecili ciśnienie to pomoglo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

DarekD    56

chociaż to nie klimatyzacja ,ale w zbiorniku na mleko miałem podobny przypadek -włączała się za kilka minut i wyłączała sprężarka -przyczyna ? Zabita chłodnica(skraplacza)  przed wiatrakiem . Wąż z wodą po żeberkach i jak ręką odjął ,więc ja też bym zaczął od przedmuchania chłodniczki  tym bardziej ,że to ciągnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bartek13012    0

Umylem chłodnice i na razie jest ok. Nie była mocno zanieczyszczona, ale widać nawet najmniejszy brud może zaszkodzić. Mam nadzieję że to było przyczyną i nie trzeba będzie szukać przyczyny w czymś innym. Wielkie dzięki za pomoc, dzięki wam nie usmaze się tego lata w kabinie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×