Skocz do zawartości

Jaki nowy ciągnik :Kubota M6060 NH T4.65 Case C65 Landini 4.75 Deutz Fahr D 5070 JD 5075E lub M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Jaki ciągnik byście wybrali z powyższych. Cena maks do 120 netto. ma mieć rewers bezsprzegłowy ponieważ chcę założyć do niego tura.

Prace dla niego kosiarka dyskowa 2,4 ; rozsiewacz nawozów 1200 kg ,siewnik do kukurydzy i ogólnie taki do krecenia sie po placu ,czyli ważne zęby mało palił.

Edytowane przez raul1985
Opublikowano

Kubota fajny ciągnik, ale poczytaj na forum co ile się filtr DPF wypala i jakim kuriozalnym systemem. 

JD serii M jakbym dostał za 120 netto to bym się nie zastanawiał. Złoty środek i ramowa konstrukcja. 

Opublikowano

Landini odpada stanowczo Znam faceta który był bardzo zachwycony tym traktorem bo wszytko z jednej fabryki i tak dalej a teraz tego traktora na oczy nie chce widzieć . Kubota może mieć problemy z elektryką . John Deere wszystkie modele oprócz 6 cylindrowych są nie pewne teraz bo na chińskich częśćiach Tyle o tych 3 wiem o tamtych się nie wypowiadam 

Opublikowano

U nas landini koleś rozłamał bo go troche przeciążył. Ja osobiście niedawno oglądałem Kubote 65 i nawet nawet,zwinny traktorek, ładny promień skrętu dobre wyposażenie w standardzie, handlowiec się zarzekał że rozsiewacz z dwoma big bagami 500 kg podniesie.

a W tych pieniądzach to sprawdź jeszcze case farmalla 65c i Steyer`a Kompakta 65

Opublikowano

Rama musi być do ładowacza ! Nie dawno kuzyn miał na testy JD 5065e z takim przeznaczeniem jak dla Ciebie i nawet diler mu odradza ten ciągnik do ładowacza z powodu braku ramy. Osobiście nie zaufałbym serii E.

Opublikowano

MF mi się podoba bo mam większe mf-y ale

trochę za duży i cena co najmniej 180 netto a seria 36xx jakoś nie podchodzi

Do Landini  to najbardziej przekonuje jeszcze stary silnik 4,4 Perkinsa

, JD 5075 jeździłem nim na i całkiem przyjemnie pracuje rewers i silnik bez CR ale wykonanie wiele pozostawia do życzenia

M cena około 140 netto w 3 cylindrach jak by to był silnik prosty jak E to pewnie bym się zdecydował a jest niestety CR ,czekam na włacicieli zeby pochwalili sie spalaniem bo w E wypada bardzo dobrze .

Najbardziej podchodzi Kubota i NH/Case/Steyr ale DPF mnie nie zachęca ,ale cóż  z normami się nie wygra :(

A co sądzicie o DF ? albo coś zaproponujcie ?

Opublikowano

Planuje zakup nowego ciągnika i wybór padł pomiędzy Zetorem major 80, a deutz fahrem 5090. Do tego drugiego musiałbym trochę dopłacić. Ciągnik będzie głównym koniem pociągowym w 20ha gospodarstwie nastawionym na warzywnictwo. O majorku już trochę słyszałem, ale nic mi nie wiadomo na temat DF z serii 5D. Prosze o pomoc w wyborze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v