Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fiat
rafikkisiel    0
Napisano (edytowany)

Witam mam takie pytanie do osob ktore znaja te prasy otoz w mojej prasie jak uruchamiam sterownik to wyskoczy mi model sterownika a po paru sekundach na ekranie pojawiaja sie takie kreski {----} i piszczy usowam wiec błąd trabką. Mam w komorze ustawiona bele na 120 i gdy dojdzie do 120 to powinien sterownik piszczec i dawac sygnał zeby siatka sie pobrała a tego wogole nie robi.

 

Co moze byc przyczyna? dodam ze na ekranie pyłga strzałka nad takim rysunkiem{komora i kłudka zamknieta narysowana jest}

Ta prasa to identyczna jak prasa new holland 640 

Z góry dzieki licze na wasza pomoc! 

Edytowano przez rafikkisiel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Scappy    6

Witam mam takie pytanie do osob ktore znaja te prasy otoz w mojej prasie jak uruchamiam sterownik to wyskoczy mi model sterownika a po paru sekundach na ekranie pojawiaja sie takie kreski {----} i piszczy usowam wiec błąd trabką. Mam w komorze ustawiona bele na 120 i gdy dojdzie do 120 to powinien sterownik piszczec i dawac sygnał zeby siatka sie pobrała a tego wogole nie robi.

 

Co moze byc przyczyna? dodam ze na ekranie pyłga strzałka nad takim rysunkiem{komora i kłudka zamknieta narysowana jest}

Ta prasa to identyczna jak prasa new holland 640 

Z góry dzieki licze na wasza pomoc! 

 

Kreski pojawią się chyba przez któryś magnes , po prostu jest nie na miejscu . Mi komputer też nie piszczy przy podawaniu siatki :) . A ikona z kłódka to zamknięta komora (zabezpieczona)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafikkisiel    0

ok teraz na automacie poda siatke ale noz nie opada sam [automatycznie], tylko musze wcisnac guzik przez co ''na oko owijam balota siatka'' co moze byc przyczyna tego ze noz nie opada w odpowiednim momencie poprastu siatka owija i owija

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kozob    0

rozumie że chodzi o guzik od cofania podajnika siatki. Czy jeśli tego nie zrobisz to nie wyrzuca ci błędu na sterowniki??? jeśli tak to masz źle wuregulowany potencjometr od podawania siatki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafikkisiel    0

no tez mysle ze albo zle wyregulowany aparat od siatki ALBO zle wyregulowany noz  blad wyskakuje po paru sekundach jak siatke wciagnie ale w ktorym miejscu regulowac tym aparatem od podawania siatki? bo noz to wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×