Fiu2

Celtis 426

Polecane posty

Fiu2    10

Witam na oku mam celtisa 426 z ładowaczem czołowym rok 2007 i lekko ponad 6 tyś mth. Byłem oglądać i mnie zastanawia jedna rzecz mianowicie sprzęgło. Chodzi dość ciężko i podczas wciskania słychać takie jakby buczenie przez chwilę. Biegi wchodzą dobrze bez zgrzytów, rewers (mechaniczny) bez szarpnięć półbieg tak samo. Podczas jazdy wszystko wydaje się ok. Co to może być łożysko oporowe czy tarcze do wymiany? niedawno oglądałem celtisa ale renault i tam sprzęgło lekko się wciskało, nie było słychać żadnych dźwięków może ktoś mi podpowie coś.

 

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bandit1945    5

Buczy jak lekko wcisniesz czy już mocniej?

Sprzęt lek się nie martw... regeneracja starego to koszt 800zl komplet....
Zakładam takie do 140 konnych ciągników i chodzi elegancko..
W swoim mam takie wstawione i już 4lata jeżdżę bez problemow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fiu2    10

Buczy od samego początku i nawet jakby lekko drganie było wyczuwalne do tego ciężko się wciska. Dodam jeszcze że łapie przy końcu ale chyba zrezygnuje z niego 77k i ładować w niego jeszcze... trochę lipnie ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tompil    3965

Naprawa suchego sprzęgła to nie taki duży koszt, jeśli poza tym wszystko ok to bym negocjował żeby zszedł z ceny na to sprzęgło i tyle.

Ale jeśli ma więcej rzeczy niepokojących no to cena już nie jest taka atrakcyjna, zwłaszcza że 426 ze zwykłą skrzynią chodzi taniej.

Jeśli wyczuwalne jest drganie to myślę że albo tarcza jest bez tłumików, albo jest już krzywa i będzie drżało. Za długo pewnie na nim nie pochodzi.

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    87

Gwarantuje, ze w celtisie sprzegla nie zrobi zwykly mechanior tak zeby sie nie lalo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bandit1945    5

Aa co w tym celtisie jest takiego że ma się lać??? Uszczelniacze corteco i wszystko cyna jak zegarek...

Rizbieralem skrzynię w valtrach renault i w John derek w kilku ciagnikach i pod spodem a nie kropelki

Chyba że mowisz że zwykły mechanior to taki co klapie trzydziestki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    87

Dokładnie mowie o takim mechaniorze, a takich u nas jest 90% i żadne corteco nie pomoże i w sumie bez odpowiedniego narzędzia to wcale nie takie proste ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tompil    3965
Napisano (edytowany)

O co dokładnie chodzi z tym sprzęgłem.? Jak ma suche sprzęgło to jest jakaś inna filozofia niż np. w zetorze forterra. Takie sam wymieniałem i chodzi, a mechanikiem jestem od święta jak coś się popsuje.
Przy okazji dużo jest roboty z wymianą uszczelki pod miską olejową, bo tam jakoś przedni most opiera się na tej misce

Edytowano przez tompil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez siwy18_8
      Witam wszystkich.  Dwa dni temu kupiłem axiona 810 hexashift z 2010r i od wczoraj nie pokazuję predkosci tylko 3 kreski poziome na wyświetlaczu, jak odpalam i odpale to to pokazuje że 0km/H A po 3 sekundach wskakuja 3kreski i już dalej się nic nie dzieje . Nie wiem czy ja to wyłączyłem gdzieś klikajac czy coś się zepsuło.  Jakieś sugestie?  Czy idzie jakoś to wyłączyć A później włączyć?  
       
    • Przez Jarko2
      Witam, mam problem z podnosnikiem w aresie, bardzo wolno podnosi. Sprawdzalem ciśnienie w gniazdach jest bardzo niskie 
    • Przez Acech
      Witam, 
      Czy posiada ktoś instrukcję obsługi do Claas Arion 640 Cebis Nr ident: A3624EAA......?
      Ogólnie mam problem z przednim TUZ. Może ktoś miał podobny przypadek.
      Instrukcji do tej wersji nie mam -zamówienie tylko w wersji papierowej i 3 tygodnie oczekiwania.
      Na wyświetlaczu nie pokazuje pozycji oraz świeci się kłódka. Z kabiny nie ma możliwości załączenia szybkozłącza które jest podłączone do przedniego TUZ. Włączniki i przyciski na podłokietniku sprawne
      Z przycisków koło maski TUZ działa dość dziwnie. Po naciśnięciu przycisku góra, TUZ idzie do samej góry. Po naciśnięciu przycisku w dół, TUZ opuszcza się na sam dół (szybkozłącze niebieskie). Nie ma możliwości ustawienia TUZA w pozycji środkowej. Albo idzie do samej góry albo na sam dół. Czujnik pozycji przedniego TUZ jest podłączony i jest sprawny. Przyciskami funkcyjnymi F5 i F6 również nie działa
      Wygląda jakby przedni TUZ był zablokowany (kłódka) lub wyłączony lub czujnik pozycji nie był skalibrowany. Jak wyłączyć blokadę (kłódkę od przedniego TUZ),
      Jeszcze jedno pytanie,  Powinno być coś takiego jak kalibracja czujnika pozycji przedniego TUZ, Czy ktoś wie jak to się robi?
      Trochę siedzę w elektronice i w naprawie elektroniki, sterowników wiązek kablowych. Ten objaw jest dość specyficzny -niby nie działa a przyciski na masce działają
      Jak coś to jestem z małopolski tel: 690128665

    • Przez Mati_claas86
      Witam. Nie dawno stałem się posiadaczem kombajnu claas dominator 118 sl maxi. I otóż jest problem z czujnikami strat ze po włączeniu zapłonu zapalają się wszystkie lampki aż do czerwonego pola i nic nie reaguje. Co może być przyczyną? 
    • Przez artur04c
      Witam Czy to normalne, że jeżeli włączę zapłon to widnieje tylko ikona oleju w skrzyni ? Silnika nie widać. Jak silnik mam rozgrzany to czasami na przemian się one pokazują. Pacjent to Claas Arion 640 z 2008r. 
      ps. gdzie znajdują się czujniki od oleju w silniku i w skrzyni ? Może to wina czujnika.  Pozdrawiam. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj