Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam takie pytanie ponieważ posiadam pole w pobliżu rzeczki właściwie przy samej tej rzeczce, to pole jest jeszcze najwygodniejsze, tzn równe, dosyć obszerne w porównaniu do innych i pytanie jest czy mogę postawić oborę przy tej rzece, zaraz nad jej brzegiem(nie duza rzeka, w sumie taki większy potoczek), obora nie wielka, do 30-kilku sztuk. a jeszcze to jakie są wymogi gdzie może byc zlokalizowana pryzma z kiszonki( qq lub trawa)? no i oczywiście płyta gnojowa i zb. na gnojówke, w.jakiej odległości od w/w cieku wodnego

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze i najważniejsze... Czy to w ogóle jest działka budowlana. 

Po drugie udaj się do gminy i tam wszystkiego się dowiesz jakie są warunki zabudowy i jak jest to przewidziane w planie zagospodarowania przestrzennego.

Zaraz nad brzegiem rzeki to na pewno nie będziesz się i tak mógł budować

Odnośnie składowania kiszonek, szamba i płyty na obornik to jeszcze nie dawno było 20 m od brzegu o ile inne przepisy nie stanowią inaczej

Edytowane przez romek6340

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Maniek02
      Witam. Mógłby ktoś zaproponować dobre oświetlenie do hali/garażu/magazynu 400m2 + jakieś lampy zewnętrzne nad bramę wjazdową. W internecie wybór duży, ale wolałbym jakieś sprawdzone rozwiązania. 
    • Przez Marcin133
      Witam. W związku z bardzo drogim opałem myślę nad ogrzewaniem domu pompa ciepła. Proszę użytkowników którzy już posiadają lub myślą o założeniu o wypowiedzenie się w temacie. Jakie pompy polecacie itd. 
    • Gość Luke16
      Przez Gość Luke16
      Tak jak w temacie... Całe moje podwórko jest na podłożu gliniastym a co za tym idzie mam tak zwaną przysłowiową "zupę" Mniej więcej wygląda to tak jak na tym zdjęciu http://www.agrofoto.pl/forum/T-072-image54076.html i co najgorsza całe podwórko tak wygląda... Co byście radzili zrobić??? Co zastosować by nie robiło się takie bagno??? Oczywiście jak najtańszymi metodami:P
    • Przez Czarek525
      Witajcie 
      Jaki wymiar (grubość, szerokość) powinna mieć płyta betonowa pod silos lejowy 12-15t potocznie nazywany cemenciakiem ? Myślałem postawić go na płytach drogowych tylko czy wytrzymają i nie będą za lekkie ?
    • Przez pawlik794
      Witam, na wiosnę będę zmieniał kocioł,na rynku dużo jest kotłów na drewno i pellet. Mam  oczywiście opór owsa więc proszę o opinię na temat takich kotłów żeby spalać też owies. Palniki do pelletu są też różnego typu, które nadają się do palenia mieszanką pelletu z owsem. 
  • Dodaj nową pozycję...
v