Polecane posty

osio    0

Dzisiaj ciągnik po odpaleniu nie reagował na nic co jest związane załączaniem przez sterownik i później przez elektrozawory, nie działał rewers, półbiegi, załączanie napędu, przełączanie biegów polowych na szosowe itp. Można było tylko jechać do przodu tak jak miał przed zgaszeniem. Gdy został zgaszony i po kilkunastu minutach znowu odpalony, wszystko działało, natomiast gdy się znowu zgasiło i odpaliło, przestawało działać i znowu trzeba czekać by po ponownym uruchomieniu działało. 

 

Czy miał ktoś podobny przypadek , czy to wina sterownika, czy hydrauliki ?

 

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    77

Sprawdź bezpieczniki nad akumulatorem. Musisz sprawdzić przewód zasilający " żółty " cm po cm.


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
osio    0

Czyli bezpieczniki odpowiadają za sterownik czy za co ?  :)  Wszystko by działało raz nie działało ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

andrewk    77

Jak dobrze pamiętam to bezpiecznik z żółtym przewodem odpowiada za zasilanie sterownika, a jak sam pisałeś nic Ci nie działało. Sprawdź zasilanie i masę i będziesz wiedział czy to wina sterownika czy gdzieś przewód się przełamuje/przepala.


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez szymonek5320
      panowie zbliża się zima i mam takie pytanie gdzie w masseyu 6140 jest świeca żarowa, jeśli jest czy jest plomieniówka.
      chyba są żarowe a gdzie jej szukać i jak ja zdiagnowować czy jest sprawna czy nie.
       
      teraz trochę ciężko mi pali
       
       
       
      pomóżcie
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.