Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w mojej okolicy praktycznie wszystkie transakcje odbyły sie pomiędzy rolnikami,dzwonie do punktu skupu ot tak o cenę zapytać a babka sie żali ze mało skupili qq,a ch.j ci w du.e, chyba będą mieli nauczkę na przyszły rok żeby nie próbować kombinować z cena

Edytowane przez Gość
Opublikowano

swoja ogladalem wczoraj[nawet dalo sie wjechac w pole] ziarno jeszcze miekkie, ceny aktualnej-miesiac temu proponowali 400 zl- nie znam bo wszystko stoi w polu i na pewno kilka-nascie dni jeszcze nikt nie bedzie kosil, kury potrzebuja zrec na okraglo wiec moze ktoras paszarnia szuka ziarna na juz. znajomi wczoraj kiszonke robili, dzisiaj beda asfalt zamiatac :D .

wy nie macie swiadomosci ze icek to zwykly troll- wszystko co pisze to fantazje znudzonego gimnazjalisty, on pewnie flintu od dentu nie odroznia B)  B)  B) .

Opublikowano

mierzyłem dziś sąsiadowi wilgotność to miała 27 proc , gdy zapytałem o cenę to mówi ,że okoliczny kupiec daje 330 netto ,a podobno dzwonił do Brodów kolo Zamościa gdzie jest duży magazyn przeładowczy z wagonów przeważnie wschodnich to oferowali 280

mówie to co słyszałem ale u nas niestety rzeźbią z ceną jak chcą

Opublikowano

u mnie najdrożej płacić skup w Andrzejewie 340 netto +8/-10 za % reszta 300 netto +5/-10

rolnicy placa na ccm 320 brutto i bez żadnych badań

Opublikowano

Fermy Drobiu Woźniak  płacą 390 netto przy terminie na 90 dni i ponad 100 t. Wie ktoś coś na temat wypłacalności?

To chyba największy producent jaj w Europie. Więc raczej wypłacalny

Opublikowano

Na wożniaka też trzeba uwazać.Bo rożnie z nim bywa.
Ale na kogo w dzisiejszych czasach nie uważać jak kazdy to cwanik i chce sie dorobić jak najszybciej.Cena kukurydzy w okolicach Wrocławia w gminie kąty wroclawskie wynosi 370 zl netto plus dopłata za wilgosnosc ponizej 30% wilgotności.Kukurydze kosiłem w niedziele.Wilgotność wyszla 23%.To cena wyszła 423zl brutto za tone.Plon z hektra wynióśł 10.5 tony

Opublikowano

Ja oddawałem do gorzelni i przy wilgotności 31% koszona w poniedziałek wyszło 318netto. Ampol merol płaci 360 ale dwa tyg przed zbiorem trzeba się zapowiedzieć, troche chory system przy tej pogodzie a gorzelnia na bieżąco prosto z pola bez zapowiedzi bierze. Średnio 12ton z ha wyszło.teraz z wilgotnością już szalu nie będzie bo ciągle przepaduje. U nas sobota lało a w poniedziałek kosiłem.

Opublikowano

Na wożniaka też trzeba uwazać.Bo rożnie z nim bywa.

Ale na kogo w dzisiejszych czasach nie uważać jak kazdy to cwanik i chce sie dorobić jak najszybciej.Cena kukurydzy w okolicach Wrocławia w gminie kąty wroclawskie wynosi 370 zl netto plus dopłata za wilgosnosc ponizej 30% wilgotności.Kukurydze kosiłem w niedziele.Wilgotność wyszla 23%.To cena wyszła 423zl brutto za tone.Plon z hektra wynióśł 10.5 tony

zawoziłeś do firmy komex ??

Opublikowano

Sabnie kolo Sokolowa Podlaskiego kukurydza mokra (30%) 300 plus vat

niech się cmoknie w trąbę, już drożej w Międzyrzecu wipasz i cedrob z tych okolic odbiera po 350 netto odjąć 20zł za transport.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez figlewicz
      Chciałbym posiać kukurydze na ziarno. Przeglądałem sklepy ale nie wiadomo co wybrać. Co wy siejecie?
    • Przez Romek3249
      Witam. Czy w jednym zabiegu można połączyć Tilt Turbo 0,8, Faxer(prochloraz) 0,8 , Stabilan 0,8, Moddus 0,24, Plonvit Opty 2,4 kg i siarczan magnezu 3 % ? Bo zdania są podzielone. Kolejność mieszania zachowana oczywiście, tylko kwestia czy to nie uszkodzi pszenżyta czy pszenicy ?
    • Przez armin089
      Witam,czy orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działa wieloprogowy czujnik poziomu nasion w siewnikach firmy Agro masz?
  • Dodaj nową pozycję...
v