XPredComt Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem i proszę o wyrozumiałośc tydzień temu ocieliła mi się jąłowka simental i pojawił sie problem mianowicie pod brzuchem pojawił się worek i krówka wygląda jakby ro był BYK nigdy wcześniej nie spotkałem się ztakim czymś !!! prosze o wszelkię info na ten temat Dziękuje
mariuszd93 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 To opuchlizna , udaj sie do weta po jakąś maść
Gość milioner8558 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) .... Edytowane 3 Lipca 2016 przez milioner8558
Gość Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Ta rzekoma opuchlizna jest miękka czy twarda i czy znajduje się przed wymieniem?
krzeniek Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jeśli z jałówką wszystko ok. je i czuje się dobrze to pewnie opuchlizna poporodowa samo przejdzie .
XPredComt Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 poza wspomnianym workiem z Krówką wszysto ok smak do jedzenia ma aten worek jest zaraz koło pępka ten worek jest raczej miękki i raczej ją to nie boli bo nie reaguje jak jej się to dotyka
Gość Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jeśli z jałówką wszystko ok. je i czuje się dobrze to pewnie opuchlizna poporodowa samo przejdzie . to pewnie opuchlizna poporodowa samo przejdzie nie masz po co się zbytnio tym przejmować .
mora Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak, jak pisze przedmówca- samo zniknie. Możesz też "dla porządku" smarować maścią borną.
chrzanek13 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Uzasadnij jak to dokładnie wygloda i gdzie sie znajduje?
Paliwoda Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 zapewne nie oddaje mleka w całości zatrzymuję ja na takie coś podaję oxtocyne i jest git ale opuchlizna też
Rekomendowane odpowiedzi
Problem i błąd Mot all feraboli sprinter
Woda nie wsiąka w ziemie