Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat tej prasy :) ponieważ mam okazje kupić takowa w bardzo dobrym stanie technicznym jaki wizualnym ;) ale nic o niej nie wiem ^_^ a bardzo mi się spodobała ;) posiada wiązanie siatką itp kawał fajnej maszynki.Także co możecie mi o niej powiedzieć polecacie ją ??? a jeśli nie to co proponujecie w zamian ????
Pozdrawiam :D 

Opublikowano

Cześć

Co do tych pras to mogę Ci poradzić żebyś sprawdził ile już ma nabite snopków i czy nie ma żadnych problemów z elektroniką. A tak po za tym nie sprawiają trudności w eksploatacji. Kolega ma vicona i sobie chwali tylko że kupował nową.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez piotr820
      Witam
      Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam nowy.
      Tak jak w tytule, interesuję mnie opinia na temat pras zmiennokomorowych Vicon. Jakie awarie w nich mieliście??? ile bel itp...
      Z tego co wyczytałem to ta firma, to jest połączanie Kvernelanda z Viconem.
      Na co zwrócić uwagę przy zakupie??? Jak stwierdzić przebieg po stanie pasów (czy są jakieś ząbki/schodki które się ścierają po jakimś tam przebiegu tak jaki w JD)???
      Czy wszystkie Vicony mają wiązanie na 2 sznurki??
      A te Vicony to to samo co Greenland??? Jakie jeszcze są prasy tej samej budowy??? Bo np. dziś oglądałem Riviere, Greenlanda i DF i to jest jedno i to samo...

Co myślicie o tejhttp://allegro.pl/prasa-zwijajaca-rolujaca-vicon-rv-157-grenland-i3894313237.html ??? Cena bardzo przystępna, choć w ten przebieg to nie wierzę...
      A gdzie sprawdzić rok produkcji, bo na tabliczce znamionowej nie znalazłem?? No na felgach jest, ale felgi można zmienić...
      Sorki za tyle pytań.
      Pozdrawiam: piotr820
    • Przez sęczkowski1221
      Witam w mojej prasie Vicon 2190 nie jest podawana siatka komputer zaczyna proces ale ramię  podające siatkę nie rusza się jedynie wyświetla się błąd act_pwr 13,3 v szukałem problemu w internecie jednak nic nie znalazłem. 
      Prosił bym serdecznie o pomoc w znalezieniu usterki. 
    • Przez Tadeusz69
      Dzień dobry, Mam problem z prasą deutz fahr 4.60. Ustawienia 2.5 owijania, a w trakcie wyskakuje brak siatki i owija po 10 razy. Również słabo ucina siatkę. Czy miał ktoś podobny problem? 
    • Przez debrzyna
      Mam prośbę Potrzebuje parametry siłownika klapy siatki w szczególności ile niutonów Musze zmienić a ze starego nic nie moge odczytać 
    • Przez Rafalk1990
      Witam jak wymienić łożysko w tym wałku? Prasa pasowa rv156L

• Dodaj nową pozycję...
v