Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego jak chcesz duży masywny ciągnik, a nie tak dużej mocy to Ci polecam Valtrę N93 lub 103, lub 103.4 4 cylindrach powinny być dość oszczędne i tyłu łatwo nie poderwiesz. A jak masz kasę to bierz N104, to już całkiem dzik duży. W innych markach 6 cylindrowe mają takie gabaryty.

Opublikowano

Wuja Kupil N103.4 3 pary wyjść reszta standard (duzo ma w standardzie) za 206netto w roku 2015 zamawiany u dealera jako nowy z fabryki i tur Quicke X56 z sipą 240 i krokodylem 180 metal technik chyba za 40k brutto

Opublikowano

Kolego jak chcesz duży masywny ciągnik, a nie tak dużej mocy to Ci polecam Valtrę N93 lub 103, lub 103.4 4 cylindrach powinny być dość oszczędne i tyłu łatwo nie poderwiesz. A jak masz kasę to bierz N104, to już całkiem dzik duży. W innych markach 6 cylindrowe mają takie gabaryty.

Ile ta Valtra N103.4 ma mocy nominalnej (tej dla agencji)?

Opublikowano

New Holland t7.175 przedni tuz , 4 pary hydrauliki, amortyzowana os, światła Led, opony standard, skrzynia z nadbiegiem po wstępnych negocjacjach 284tys netto .

John Deere 6155m z tuz , tls, standard ogumienie, skrzynia 24/24 standard bez negocjacji 315tys netto katalogowo bez negocjacji

oba ciągniki podobna hydraulika 113l i 114l

ktoś ma lepsze oferty?

Opublikowano

Witam. Interesuje mnie cena MF 5609 z jakimś dobrym turem. Bądź czy polecacie jakiś ciągnik do tura około 100km żeby ważył ponad 4tony, rewers elektro hydrauliczny, klima, w miarę szerokie koła, zwrotny, pneumatyka, no i żeby nie był jakimś wielkim smokiem na paliwo. :D ciągnik pracował by głównie przy ładowaczu i na łąkach oraz transporcie. Pozdrawiam i z góry dzięki.

I odrazu zapytam też cena mf 3630 nowego?

kolego ciągnik do ładowacza - kubota 100gx + ładowacz mx ze sterowaniem niskociśnieniowym do tego koła zalane płynem nie czepisz żadnych maszyn na tył i śmiało śmiga dodatkowo to sterowanie jest przystosowane do zmiany biegów na dźwigni sterowania ładowaczem czyli nie odrywasz prawej ręki i sterujesz ładowaczem i zmieniasz biegi poprostu super sprawa takie połączenie 

Opublikowano

zna ktoś cenę JD 5090r w podstawie na skrzyni 24x24 ? i ile jest dopłaty za tls i skrzynie 16x16 ? 

kolego, w nowym 5090r, na razie tylko skrzynia 32/16  (8 połówek w czterech grupach)

za ośke ils ok 20 netto,

ciągnik się zaczyna gdzieś od 190 netto w górę

Opublikowano

Witam
Mam zamiar kupić ciągnik biorę pod uwagę Massey Ferguson 7714 essential lub John Deere 6155m oba są podobnej cenie na masseya bym miał 5 lat gwarancji i jej bez dpf
Chce poznać wasze opinie na ten temat który jest lepszy
Dodam że jestem z lubelskiego i cena wynosi koło 320 tys

Opublikowano

obie marki czołowe, ale każdy inny. Nie użytkowałem żadnego także nie będę się wymądrzał. Ja osobiście wybrałbym bez DPFa, bo dosyć, że musimy za to płacić to jeszcze nam może napsuć nerwów. Jednak czy ten argument wystarczy to nie wiem, niech inni się wypowiedzą.

Opublikowano

New Holland t7.175 przedni tuz , 4 pary hydrauliki, amortyzowana os, światła Led, opony standard, skrzynia z nadbiegiem po wstępnych negocjacjach 284tys netto .

John Deere 6155m z tuz , tls, standard ogumienie, skrzynia 24/24 standard bez negocjacji 315tys netto katalogowo bez negocjacji

oba ciągniki podobna hydraulika 113l i 114l

ktoś ma lepsze oferty?

To chyba muszę cię zatrudnić jako negocjatora,choć mój lokalny diler NH stwierdził że taka cena z tym wyposażeniem to bzdura chyba że ciągnik po pokazowy.

Opublikowano

Ja mama John z dpf i jak narazie nie mogę sie przyczepić do niego. Ciagnik uniwersalny to znaczy orka, uprawy i transport oraz dodatkowo praca z turem na małych obrotach typu obornik, karmienie ścielenie wiec codziennie chodzi kilka minut i filtr wypala sie raz na 100-110 godzin. Na podwórku wypala sie około półgodziny a w polu jak prałem i był dobrze obciążony to moze 10-15. Można wyłączyć i wypalanie zacznie sie od niwa po ponownym orychomiwniu

Opublikowano

Te ceny jd mc i rc to jakaś abstrakcja. Valtra n104 wyjdzie pewnie podobnie.
Ma ktoś cenę 6110m? Jak dla mnie wolałbym adblue, "pozaustrojowe" w razie odlaczenia nie trzeba żadnych rur wstawiać. Jd teraz ma tylko adblue czy filtr i adblue?

Opublikowano (edytowane)

Niestety, oba "dobrodziejstwa" są naraz w serii 6M, tak jak i w MC, RC.

Seria 6M może też mieć dwie turbosprężarki - jedna o stałej, druga o zmiennej geometrii łopatek. Do pracy to fajna sprawa - mniejsza tzw. "turbodziura", ale gdyby kiedyś coś - to do regeneracji będą jedna lub dwie naraz, jedna z pewnością droższa od drugiej.

Edytowane przez Kos_pl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v