Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam posiadam ciągnik Farmtrac  z silnikiem Perkinsa euro 2  73 km bez turbo , i nie wiem jakim olejem go zalewać do tej pory zalewałem go 15W40 turdus SHPD,

1 SHPD nadaje się do tego ciągnika :)?

2 czy mógłbym zmienić mu na jakiś półsyntetyk 10W40 żeby miał lepszy olej :)?

Opublikowano

A gdzie tak wyczytałeś? To że się nie zaleca zmieniać olei mineralnych na syntetyczne nie znaczy że ma się coś stać.

Ten Turdus spełnia swoje zadanie do -20*C więc jeśli masz więcej przez dłuższy czas to zmień na 10W :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez diesel16v
      Witajcie . Mam problem z MF 6280 . Otóż przy przekręcaniu kluczyka na 1 pozycję pali mi się bezpiecznik F6 - +APC Dashboard Auto III czyli deska rozdzielcza . Nie palą sie żadne kontrolki , ciemno na desce . Dzieje sie to na postoju , gdzie jaki kolwiek ruch wykonywała tylko stacyjka . Przejże niedługo wszystkie kable , pozdejmuje osłonki i posprawdzam ale wydaje mi sie ze jest jakies zwarcie na stacyjce bo ona jest jedynym elementem który sie rusza . Dodam też ze przed tym jak się spaliło ze 3-4 bezpieczniki które wymieniałem , 3-4 razy normalnie przekreciłem kluczyk i byly wszystkiei kontrolki . A potem palił i 20 A i 25 A , bez znaczenia to było jaka moc . Ktoś jakiś pomysł jeśli nie pomoże sprawdzenie kabli wszystkich ? Wygląda mi to na jakies zwarcie stacyjki ale szukam zawczasu bo z elektryką stoję słabo . 
      PS. Przy zakupie ciągnika , stała sie taka sama sytuacja ale wymieniliśmy szybko bezpiecznik i działało a tu spaliło juz 3-4 . 

Pytanie mam jeszcze jedno . Zanim popaliło mi bezpieczniki od deski , zauważyłem ze po przekręceniu kluczyka pojawia mi sie na predkościomierzu przez chwile liczba 88 bodajże . Ktoś mi powie co to znaczy ? Widziałem innego MF to tam znowu 88 czy 85 pojawiało i on mówił ze to jakiś błąd EHR jest . Chciałbym rozwiac wątpliwości . 

Kolejne i juz chyba ostatnie dotyczy licznika paliwa . Nie pokazuje w ogóle stanu paliwa , sprawdzałem wszystkie kable ale wszystko jest podłączone . Wskazówka nawet nie drgnie.

• Przez tripad
      Witam. Pacjent Massey Ferguson 6180 Zginęły półbiegi, Wom, licznik, napęd. Gdzie szukać od przyczyny? 
    • Przez Marcinmmmmmm
      Witam,
      Mam zamiar zamontować grzałkę płynu chłodzącego do mojego MF2620, silnik Perkins a6354.4. 
      Czy byłby ktoś w stanie powiedzieć mi w którym miejscu ją najlepiej umiejscowić. 
      Z góry dziękuję za pomoc 

• Przez marcin46
      Witam mam problem ze od czasu do czasu wyrzuca błąd przy zmianie kierunku jazdy szczególnie się to robi jak jedziemy na 3c a mamy ustawione że ciagnik rusza z 3a to przerzucają rewers do tyłu automatycznie zmieni na 3a i raz na ileś wyrzucić taki błąd trojka i taki piorunek za nim piorunek musiałem sobie dorysowac na zdjęciu bo po 1 sekundzie znika i nie zdążyłem zrobić zdjęcia 

• Przez marcin46
      Witam proszę o opinie masseya fergusona seria 6600 może ktoś się wypowie trochę seria podobno ma jeden mankament że uszkadza sie czujnik powerboosta i trzeba traktor rozpuławiać miał ktoś takie przypadki ?
  • Dodaj nową pozycję...
v