Skocz do zawartości

przyczepa do przewozu zwierząt -mandat za brak rejestracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy idzie jakoś ominąć mandat za brak rejestracji wózka do przewozu zwierząt?Dostałem już drugi mandat i dostanę pewnie kolejny, bo będą na mnie czekać:) Światła są,trójkąt jest ,lecz papierów nie ma.

Opublikowano (edytowane)

A  czym  go  ciągasz ten wózek?

Skoro  trójkąt  jest  to  chyba traktorem? W  moich  stronach  nikt  się  nie  czepia o takie pojazdy , aby światła  były i  trójkąt 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

Tylko pytanie czy mają prawo ukarac cie mandatem i pozwolić ci jechać dalej? bo jeśli musi być rejestracja to nie powinieneś poruszać się tym po drogach publicznych jeśli jej nie masz! według mnie nie mają prawa cie ukarać a np rozrzutnikiem obornika gdy byś jechał to co w tedy??

Opublikowano

Kolego przyczep takie magiczne kółko  jak masz na ciągniku 40 w kółku a na wózek przyczep 19 w kółku km zobaczymy czy chłopaki znają prawo jak takie cwane 

a co to daje możesz jaśniej?

Opublikowano
Opublikowano

Witam, czy idzie jakoś ominąć mandat za brak rejestracji wózka do przewozu zwierząt?Dostałem już drugi mandat i dostanę pewnie kolejny, bo będą na mnie czekać :) Światła są,trójkąt jest ,lecz papierów nie ma.

zgaduję że 20-500zł za pojazd niedopuszczony do ruchu?

W sumie słusznie. Chciałbym aby w moim powiecie wycieli w ten sposób większość sprzętów ;)

Dla Ciebie rada - załatw kwity do przyczepy i już. Najlepiej od przyczepki ciągnikowej SAM.

Opublikowano

Dokladnie, taki mandat kosztuje do 500zl w zaleznosci jak policjant to interpretuje ,czyli moze dac mniej np.(slowa policjanta)za stwarzanie mniejszego zagrozenia na polnej drodze;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez LMB
      Dzień dobry, mamy przyczepę rolniczą zakupioną ok. 1990 r. przez mojego ojca. Posiadamy tablice rej., dowód rej. stary niestety zaginął dowód zakupu- faktura.
      Na przyczepę nie ma przeglądu, OC.
      Nigdy nie była przetestowana na mojego tatę. 
      Chciałbym ją zarejestrować.
      Prosba o pomysly jak podejść do tematu.

Dziekuje 

• Przez Czarek525
      Witajcie, próbuję uszczelnić siłownik z Autosanki D55 i chciałbym też wymienić te białe plastiki uszczelniające (prowadzące?), ale nigdzie nie znalazłem nowych i podobno nigdy takich nie było. Fabrycznie były takie montowane czy to pomysł "garażowy" ? Czy w Autosanach d55 były montowane takie same siłowniki co w modelu D47?

• Przez darko1987
      Witam potrzebuje takiego koła tylko gumowe do pługa obrotowego overum 20251117_152658.heic20251117_152658.heic
    • Przez Dastan
      Szukam czegoś co podawało by pellet/owies do kotła ~8m, ale musi być kilka metrów w poziomie, a pod koniec pod kątem sporym. Pomyślałem o tych żmijkach elastycznych ze spiralą, czy posiada ktoś coś takiego? Oprócz powyższego zastosowania nadaje  się to np. do załadunku resztek z płaskiego dna bina? Pod dużym kątem daje to rade? Wydajność nie musi być duża. Ewentualnie co innego zamiast elastycznego stricte do podawania pelletu? Są niby plastikowe rurki, a ale jak już ma bys spierala i motoreduktor to lepiej elastyczne.  
    • Przez marstan
      Czesc! jaki oprysiwacz polecacie? mam na oku Tomled 600l lance 12, jak uwazacie jest dobry? Moze polecacie jakis inny. Mam Fergusona 255. 
  • Dodaj nową pozycję...
v