Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj sprzedałem tygodniowego byczka mieszaniec ale po Angusie kolor czarny waga ok. 50 kg. Powiat Łomża . Dałem ogłoszenie na internecie bez paszportu. Masakra odebrałem chyba z 15 telefonów z naszego rejonu. Nawet na Podlasiu brakuje cielaków (mięsnych ) opasów. Jeszcze nawet dziś facet dzwonił i się pytał . Narzekał że ci handlarze to siedzą w tym komputerze cały dzień. No i ja sprzedałem dla handlarza . Zadzwonił i za 20 min był. cena 500 zł Nawet słowem się nie odezwał tylko kase dał i oczywiście pytał kiedy może przyjechać po następne . Osobiście wolałbym sprzedać jakiemuś rolnikowi ale przez telefon nie wydawał się być handlarzem

Opublikowano

Zbyt tanio je sprzedajesz skoro handlarze dzwonią. Takiego mieszańca wystawiłbym za 12 zł i wtedy handlarz nie dzwoni. Wystawiałem kilka raz rasowe sm, mo i mieszańce i ani jednego telefon od handlarza a sprzedaję kilia szt. jednorazowo. Ja dasz rozsadną cenę to handlarzowi nie opłaci się taki zakup. Zawsze możesz zejść z ceny.

Opublikowano

Wczoraj sprzedałem tygodniowego byczka mieszaniec ale po Angusie kolor czarny waga ok. 50 kg. Powiat Łomża . Dałem ogłoszenie na internecie bez paszportu. Masakra odebrałem chyba z 15 telefonów z naszego rejonu. Nawet na Podlasiu brakuje cielaków (mięsnych ) opasów. Jeszcze nawet dziś facet dzwonił i się pytał . Narzekał że ci handlarze to siedzą w tym komputerze cały dzień. No i ja sprzedałem dla handlarza . Zadzwonił i za 20 min był. cena 500 zł Nawet słowem się nie odezwał tylko kase dał i oczywiście pytał kiedy może przyjechać po następne . Osobiście wolałbym sprzedać jakiemuś rolnikowi ale przez telefon nie wydawał się być handlarzem

No a ja jestem z wielkopolski i i może właśnie od tego handlarza kupiłem .dla siebie. Bym, wiedział bym dał tobie zarobić dobra stówe straciłeś

Opublikowano

u nas simy cieleta po 18zl bez laski

A z laską , to ile dostajesz ? :huh:

Opublikowano

To co sie dzieje jest chore. U handlarza za 20 - 30 sztuk byczków trzeba zapłacic po 2 tysiące. Mało tego kiedys cielęta ktore kupowałes w tej cenie to były byki a teraz tak pomieszają że część która kiedyś szła na odrzut i tak idzie do Rolnika w tej samej cenie... Masakra

Opublikowano

A z laską , to ile dostajesz ? :huh:

chodzi o to ze przyjezdza koles i nie gledzi ze ciele takie czy takie bierze w tej cenie bes slowa.kazde 

To sie przejedź na południe kolego to zobaczysz co sie dzieje ;)

na południu nic sie nie dzieje  chyba ze o czyms nie wiem

W moim powiecie byczki sa kupowane SM  17.zl/kg

czesc piękna  :)

W moim powiecie byczki sa kupowane SM  17.zl/kg

czesc piękna  :)

Opublikowano

to mozliwe jednodniowki i tylko hf .Prawda taka ze ci co produkuja mleko daja cieleta za grosze  zeby nie bawic sie w odchowywannie i nie ponosic kosztow.dotyczy bykow cielisie kazdy zostawia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam ile utrzymam byków od 80kg do około 800kg na 20ha kukurydzy, przed kuku bedzie zyto na kiszonke klasa ziemi 4
    • Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v