Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś przywiezione

-jałówki 125(75%LM)130(50%SM)1000.-/szt

-byczki 123(LM/białogrzbiet), 120(50%LM)1300,-/szt

-byczek 87kg 50%LM 1000,-

-jałóweczka 75kg 50 SM 650,-

-jałoweczki 2 bliźniaki 50% SM za 1000- nie ważyłem w domu po przywiezieniu wziął je kolega

Opublikowano

Co one takie tanie, czy to ja się za bardzo cenię? :D

dziś przywiezione
-jałówki 125(75%LM)130(50%SM)1000.-/szt
-byczki 123(LM/białogrzbiet), 120(50%LM)1300,-/szt
-byczek 87kg 50%LM 1000,-
-jałóweczka 75kg 50 SM 650,-
-jałoweczki 2 bliźniaki 50% SM za 1000- nie ważyłem w domu po przywiezieniu wziął je kolega

Opublikowano

Cenisz dobrze bo masz dobre sztuki!!!

Na te były wzięte dopłaty i poszły, kupiliśmy je w pakiecie od jednego rolnika-nie na wagę!!Ważyłem je dla swojej wiadomości w domu-tak orientacyjnie czy nie przepłaciłem ;)

Gość karol924
Opublikowano

W tym tygodniu kupione dwie jałóweczki mieszańce mięsne(obie brązowe) 80 i 90 kg, za 950 i 1000zł i byczek tygodniowy też mm za 700zł. Od handlarza.

Opublikowano

a ja dzis wymieniłem 6 belek sianokiszonki na byczka ncb 100 kg ,grubas taki

Opublikowano

Po ile chodzą małe jałówki hf z typowo mlecznego gospodarstwa na podlasiu? o ile ktoś sprzedaje

Opublikowano

Ile można dać za roczne jałówki po mięsnych byczkach? Jałówki tak na oko mają po 250-300 kilogramów, nigdy nie kupowaliśmy takich, ale znajomego kasa przycisła i my jako znajomi mielibyśmy "prawo pierwokupu"

Opublikowano

A po ile chce? Ostatnio kupowalem dwie sztuki mieszane lm cale czarne,tłuste jedna typowo mięsna waga w okolicach 180_200kg płaciłem za nie po 1250zl za sztukę(handlarzowi)

1250/200=6,25 za kg odsadka jalowki miesnej... i jeszcze od handlarza!

Ale ktos se jaja robi albo ja juz glupi jestem.

Opublikowano

Mowie poważnie. Handlarz z długim stazem ale bardzo pożàdny facet. Licząc 180 kg wychodzi po 7zł. Te byly kupione tanio ale u nas są takie ceny po 8 max. Płacąc po 10zl za jałówke nie ma zadnej kalkulacji. Koniec końców przy sprzedaży na rzeź wezmiemy max 7zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam ile utrzymam byków od 80kg do około 800kg na 20ha kukurydzy, przed kuku bedzie zyto na kiszonke klasa ziemi 4
    • Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v