Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem poniewaz kupilem rozrzutnik francuski z hydraulicznym posówem i chcialbym zmienic zębatki od posowu podlogi, niby wszystko jest dobrze ale nie chce narazac sie na pozniejsze prostowanie poprzeczek i mam problem ze zdjeciem przekladni hydraulicznej z oski co naperdza zebatki, podwadzqlem łapką ale nie chce to nawet drgnac i moje pytanie czy ktos robic cos podobnego i wie jak to zrobic czy moze ma pomysl, dodatkowo zalaczam zdjecie przekladni

post-23150-0-22823100-1450368691_thumb.jpeg

Opublikowano

Tak te dziury sa gwintowane, nawet nie wpadlem na pomysl z tym sciagaczem
W tym przypadku to jedynie grzanie jak bym rozebral przekladnie bo raz ze obudowa moze peknac a dwa ze uszczelniacz sie spier...

Opublikowano

No zebatki co ciagna tasme nie sa w idealnym stanie i wole je wymienic teraz zima niz powiedzmy na wiosne by mi lancuch przeskoczyl i bym mial przestoj, wole dmuchac na zimne
@seweryn jak poza kawalkiem sztaby ? Nie łapie, no kawalek jakiegos grubego plaskownika wlasnie jakas sztabka wywiercic 3 dziury przykrecic na te gwinty a na srodu oski ta 3 dziura nagwintowana i tam sruba i kręcimy
Bo innej mozliwosci nie ma chyba zeby zdjac ta skrzynie ona musi zejsc z tej oski chyba nie ?
Kazda uwaga jest dobra

Opublikowano

Ahaaaaaa o te koła Ci chodzi bo już myślałem że te ze skrzyni dlatego mnie to zdziwiło.
Sprzynia schodzi z wałka, sam to przerabiałem kilka dni temu bo miałem ukręcony cały ten wałek. Zrób ten ściągacz sobie, to nie żadna filozofia, u mnie zeszło bez problemu bez niczego, wystarczyło po pukać

Opublikowano

Chodziło mi właśnie o sztabe w której zrobisz trzy dziury. Gwintować nie musisz wystarczy dwie śruby po bokach dać dłuższe żeby nakrętka weszła między sztabę ściągacza a oś przekładni.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zyzek
      Orientuje się ktoś może, co może być przyczyną tego, że co chwila pękają tarczki sprzęgła przeciążeniowego w polskim rozrzutniku? Oryginalne działały przez lata, a po wymianie sypią się co kilka-kilkanaście rozrzutników.
      Chodzi o ten element:

Powodem jest słaba jakość nowych tarczek, czy przyczyna może być inna? Wie ktoś może  gdzie kupić tarczki, które powinny wytrzymać dłużej?
    • Przez blake17
      Jakis czas temu zlamal mi sie rozrzutnik na zaczepie. Padl pomysl zeby zdjac aparat i zostawic sam posuw. Bedzie sluzyl jako przyczepa do wywozu obornika. Pozostala kwestia przeniesienia napedu, przy zlamaniu skrzywil sie i rozlecial wal. Nie moge znalezc zadnego katalogu i nie mam pojecia jak to zlozyc. Pomoze ktos? 

• Przez mlodykom1
      Witam wszystkich. Wiem że temat już nie raz  był poruszany ale wiem też że przybywa użytkowników tych maszyn i dlatego pytam jaki waszym zdaniem byłby dobry rozrzutnik? Na uwadze mam  takie firmy jak Alima, Dafagro, Pronar czy też Ursus. Miałem 3  lata temu na testach Alime wrażenia pozytywne. Ciągnik o mocy 110 km myślałem o rozrzutce 9-10 ton. Waszym zdaniem lepszy jest rozrzutnik na jednej osi(na dużych kołach), czy na tandemie? Z góry dziękuje za wypowiedzi 
    • Przez corrado
      Sprzedam rozrzutnik 2-osiowy stan dobry. Łańcuchy i zębatki w bardzo dobrym stanie, jest tyna burta więc może służyć również jako przyczepa. Adapter 2-wałkowy. Cena 2800zł Do sprzedanie również zgrabiarko-przewracarka 5-gwiazdowa cena 500zł i kosiarka rotacyjna Famarol 1,65 cena 1400zł.
    • Przez wojmaj29@wp.pl
      Witam
      Mam problem w rozrzutniku brochard dragon model  2001 04r.Rozrzutnik jest na własnej hydraulice i mam sterowanie klapy i posuwu ze sterownika. Problem polega na tym że jeżeli wyreguluje pokrętłem od szybkości posuwu to (jeśli ustawię na max)  to klapa unosi się bardzo szybko.  Jeżeli ustawię pokrętło na min czyli 1 to klapa w ogóle się nie unosi. A posuw w jednym i drugim przypadku działa ale cały czas na jednej szybkości. 
      Czy ktoś może wie co zrobić? 
  • Dodaj nową pozycję...
v