koralgol18

John Deere 6920 Powershift- opinie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
6920
koralgol18    0

WITAM WSZYSTKICH AGRO FOTOWICZOW NOSZE SIE Z ZAKUPEM JOHN DEERE 6920 autopower
I CHCIAŁ BYM SIE DOWIEDZIEC JAK SIE SPRAWUJA TE SKRZYNIE JAKIE SA AWARIE TYCH CIAGNIKOW I SKRZYNI I JAKIE KOSZTY NAPRAW . I NA CO ZWRUCIC UWAGE PRZY ZAKUPIE TEGO ZE CIAGNIKA Z TA SKRZYNIA .
Z GORY DZIEKI I POZDRAWIAM WSZYSTKICH :)

Otrzymujesz ostrzeżenie zgodnie z Pkt. 1.13 taryfikatora http://www.agrofoto.pl/forum/topic/65682-taryfikator-ostrze%C5%BCe%C5%84-agrofotopl-2013/
 

Edytowano przez danielhaker

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

VIP    0

Skrzynia ogólnie dobra, jak każda w John Deere, na zachodzie bardzo chwalą te skrzynie lecz w Polskich kręgach krąży mit, że te skrzynie się bardzo często psują, co jest nie prawdą. Zdażają się usterki, ale to jak w każdej skrzyni. To coś na zasadzie jak kiedyś nikt nie chciał kupić kombajnu na hydromacie, a teraz prawie każdy ma i sobie chwali.

Edytowano przez VIP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2257    113

Ja jednak polecałbym zwykłą 20/20 ecoshift. Te skrzynie są niezawodne, a przy dobrym użytkowaniu praktycznie niezniszczalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez zolw
      Witam.
      Od roku jestem posiadaczem ciągnika JD 5515 z skrzynią 24/12 z rewersem elektro-hydraulicznym, skrzynia jest po całkowitym remoncie i ciągle jest z nią jeden problem, mianowicie do przodu dobrze jedzie tylko na przyspieszaczu, a do tyłu to rożnie czasem na zimnym oleju dobrze jedzie a czasami trzeba bardzo długo go grzać tak samo jest z biegami do przodu bez zająca, kiedy występują przymrozki trzeba nawet 30 min jeżdzić na zającu  aby bez niego płynnie jechał i ruszał. Jedyny błąd jaki występuje to : Code 00 (i ten nie zawsze). W ciągniku rozgrzewam olej w skrzyni zanim ruszę. Reszta osprzętu działająca na hydraulice chodzi bez zarzutu (podnośnik, wyjścia hydrauliczne czy wspomaganie)  Dzięki za wszelkie sugestie.
    • Przez michalnh
      Witam,
      Wiem, że temat był już poruszany ale nie znalazłem odpowiedniej sytuacji do mojego przypadku, mianowicie JD przed remontem skrzyni po rozgrzaniu rozłanczał jazde w przód paliła się kontrolka czerwona od ciśnienia oleju w skrzyni i czerwony wykrzyknik, rewers wskakiwał na N ponowne załanczanie raz przynosiło skutek raz nie, ciągnik raz jezdził na wysokich obrtotach raz nie. Do tyłu ciągnik jeździ normalnie na kazdym biegu, ale do przodu nie chce. Po remocie skrzyni dodam kompletnym remoncie sytuacja jest taka sama, równiez po rozgrzaniu dzieje się tak samo. Czy ktoś miał taki przypadek i może podpowiedziec co to ? Skrzynia, ciśnienia, oleje, filtry, kosze rewersu, tarczki są ok. Z góry dzięki na każdą odpowiedź.
    • Przez brodzik2207
      Mam problem poniewaz swieci mi sie kontrolka ktora zaznaczyłem wam na zdjeciu jak tylko zapale i siłowniki cały czas  sa schowane wiec nie tls chyba nie dziala podpowiedzcie cos

    • Przez Niemczol
      Witam, mam problem ze skrzynią auto power, podczas jazdy wyłącza bieg I za chwilę ponownie załącza. Kod błędu jaki mam zapamiętany to: 365689. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez Sebastianseba
      Witam 
      Mam maly problem z John Deere 6820...A więc na rozgrzanym silniku obroty silnika podwyższają się czasami będzie 880 czasami 1000 i tak faluja ale błędów brak silnik mocny brak dymu odpala od strzała jednym słowem brak innych objawów. Zdarza się to raczej przypadkowo bo na wiosnę miałem taki przypadek chyba dwa razy potem cały rok spokój dopiero wczoraj podczas orki znowu ale jak zgasilem odłączyłem hebel i odpaliłem problem zniknął dziś znowu obroty zaczęły szaleć więc zgaszony odpalony 20 minut i znowu zaszalas  ale po chwili problem sam zniknął.... Dodam że silnik zasilany CR, filtry wymienione. Może jakieś pomysły? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.