laxonultima

John Deere 6820 Brak półbiegów

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
laxonultima    0

Witam mam problem z półbiegami w John Deere 6820. Wymieniony przełącznik przyspieszaczy w dźwigni bo był uszkodzony, lecz po wymianie nadal to samo został na pierwszym półbiegu. nie działa też przełącznik ten na konsoli. Dodam jeszcze że podczas odpalenia świeci się sama kontrolka niebieska (Informacja). Gdzie szukać przyczyny ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Edytowano przez laxonultima

John Deere 6610

 

John Deere 6820

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

No to już masz przyczynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
laxonultima    0

Widzę że każdy się przestraszył ostatniej wypowiedzi użytkownika "AGRO-SERWIS". Kolego to że nie ma prądu na bezpiecznikach to ja wiedziałem od razu, nie trzeba filozofa żeby to stwierdzić. Ja poszukuję co jest przyczyną że nie ma prądu tam gdzie powinien być. Chyba ktoś miał już taki problem? Pozdrawiam.


John Deere 6610

 

John Deere 6820

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
unki    2

Kolego podaj więcej konkretów mówisz że świeci sie kontrolka informacyjna, co za tym idzie pewnie wyświetlany jest kod bledu jaki??? No i najważniejsze przekaźnik trybu COME HOME (taki pomarańczowy) sprawdź czy masz włożony prawidłowo bo to pewnie on wprowadza zamieszanie, prawidłowo znaczy emblematem traktorka w poziomie. Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chrzanek666    0

Witam mam podobny problem model jelenia 6220 premium  Skrzynia PowerQuad 24/24, 40km/

Rewers elektrohydrauliczny przy kierownicy.

Problem brak rewersu .przekaźnik come home poprawnie włożony lecz po załączeniu wstecznego biegu rozłącza i miga pomarńczowy wykrzyknik z niebieską i (informacja) po zamianie kostek na elektrozaworach działa poprawnie tył ale niema wtedy biegów do przodu

czy to może być wina przełącznika przy kierownicy???gdzie jest przekaźnik od rewersu??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koralgol18    0

witam wszystkich agro fotowiczów mam podobny problem w moim johnie 6510 skrzynia 36/36  .

po prostu nie działają mi pól biegi co zrobić gdzie szukac przyczyn prosze o konkrety i najlepiej zdiecia tych przyczyn jesli to nie problem dla was koledzy

dodam tez ze na wyswietlaczu pali sie sam ,,tryb '' oraz literka ,,i''

polbiegi w guzikach  posieada ten jelonek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez TomaszNowak
      Koledzy mam problem z JD 6310 Premium. Mianowicie gdy spadły temperatury po niżej zera nie mogę odpalić ciągnika. Bak paliwa praktycznie pełny akumulator nowy. Ciągnik kręci i nie chce zapalić ( dymek puszcza) Sprawdziłem filtr paliwa i pojawiła się kropelka lody na dole filtra ( w bezbarwnym odstojniku pod filtrem) Wywnioskowałem z tego że może być woda w paliwie. Ustawiłem nagrzewnice po pewnym czasie ciągnik odpalił. W między czasie jeszcze naładowałem akumulator bo padł. Wlałem do zbiornika bezbarwny denaturat by zmieszał się z wodą oraz środek na przeczyszczenie wtrysków. Do zbiornika wlałem 3 litry denaturaty. Ciągnik chodził elegancko. Dziś poszedłem sprawdzić czy już jest ok nadal jest tak samo jak wczoraj nie mogę zapalić ciągnika i oczywiście akumulator padł. Podczas odpalania było widać jak szedł dymek z rury. Co możecie mi poradzić bo już nie mam pomysłu co zrobić by normalnie mi odpalał.
    • Przez rex15
      Wie ktoś gdzie moge znalezc antene do radia w jd 7710? Nigdzie nie widze odpowiedniej. Druga sprawa, to ile powinno byc głosników w tym ciagniku, bo ja mam 2 przednie, ale są jeszcze nad głową dwa puste miejsca?
    • Przez rex15
      Chciałbym dolać nieco oleju do hydrauliki w jd7710, mysle, zeby dolać fuchsa, tylko nie wiem jakie oznaczenie wybrać, bo kilka rodzajów oni mają
    • Przez farmer-f13
      Brak reakcji podczas przełączania polbiegow w jasku 6410. Na wyświetlaczu pokazuje zmianę po czym znikają numerki z wyświetlacza i zapala się żółta kontrolka z trybikiem i niebieska "i". Pokazuje kod błędu PEC 131 i 132 udało mi się ustalić że to oznacza jakiś problem z silniczkiem krokowym ale na sucho bez opalania dzieje się identycznie 
       
    • Przez Walczaklu
      Może ma ktoś instrukcję procedury kalibracji podnośnika tylnego w traktorze z tematu...?
      Będę zobowiązany...
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.