Skocz do zawartości

Rozdzielacz hydrauliczny problem z regulacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam przy rozrzutniku rozdzielacz 2 sekcyjny hydrauliczny firmy badestnost. Chciałbym zamontować do niego zatrzask w pozycji roboczej a najlepiej tak- praca-0-praca. Aktualnie mam albo coś źle zrobione albo coś innego ponieważ jest tylko praca z delikatnym dziwnym zatrzaskiem-0- i praca ale trzeba trzymać. W dodatku jak wskoczy zatrzask to w rozdzielaczu słychać szum i olej robi się ciepły. Ktoś coś pomoże? Rozdzielacz obsługiwany poprzez linki. Mam wrażenie że na zatrzasku nie otwiera do końca sekcji. Tylko jak to wyregulować?

Opublikowano

Najpierw znajdź dokładny kod rozdzielacza i znajdź w internetach jego dane techniczne wraz ze schematami, wtedy będziesz wiedział czy ten akurat typ rozdzielacza ma "zatrzaski" czy może jest to rozdzielacz jak do TURa w którym tylko 0 jest stabilne a i to nie na zatrzasku.

Jeśli chodzi o grzanie się oleju na neutralnej pozycji to najprawdopodobniej jest za mała przepustowość rozdzielacza względem maszyny zasilającej - można ją zazwyczaj określić po numerze rozdzielacza ale dokładne dane znajdziesz w DTR.