budowa pieca na zużyty olej
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość Luke16
Tak jak w temacie... Całe moje podwórko jest na podłożu gliniastym a co za tym idzie mam tak zwaną przysłowiową "zupę" Mniej więcej wygląda to tak jak na tym zdjęciu http://www.agrofoto.pl/forum/T-072-image54076.html i co najgorsza całe podwórko tak wygląda... Co byście radzili zrobić??? Co zastosować by nie robiło się takie bagno??? Oczywiście jak najtańszymi metodami:P
-
Przez Czarek525
Witajcie
Jaki wymiar (grubość, szerokość) powinna mieć płyta betonowa pod silos lejowy 12-15t potocznie nazywany cemenciakiem ? Myślałem postawić go na płytach drogowych tylko czy wytrzymają i nie będą za lekkie ?
-
Przez pawlik794
Witam, na wiosnę będę zmieniał kocioł,na rynku dużo jest kotłów na drewno i pellet. Mam oczywiście opór owsa więc proszę o opinię na temat takich kotłów żeby spalać też owies. Palniki do pelletu są też różnego typu, które nadają się do palenia mieszanką pelletu z owsem.
-
Przez qkohe155
Będę teraz zakładał kilka nowych gniazd i myślę nad przejściem ze wszystkim na 1 rodzaj, bo teraz mam różne.
Jakich gniazd używacie w swoich gospodarstwach? Stare aluminiowe, czy plastikowe? A jak plastikowe to jakie? Ja w celu unifikacji i tak nie biorę pod uwagę żadnych innych niż 32A 5P, mimo iż nigdzie nie mam uziemienia, a najmniejszy silnik ma 1,5kW.
Nie lubię plastikowych, bo wchodzą tak ciężko, że czasem można odnieść wrażenie jakby się je miało wyrwać ze ściany, a aluminiowe jak już się otworzy tę durną klapkę to tylko cyk i siedzi. U was też tak jest? Może polecicie jakiegoś sprawdzonego producenta, którego wtyczki lekko wchodzą do gniazd.
Generalnie w ogóle nie brałbym plastikowych pod uwagę, ale mają jedną zaletę - występują z obrotowymi pinami, więc można oszczędzić na łącznikach lewo prawo.
-
Przez Lolek_1107
W piątek 3 kwietnia byłem w Oddziale Oleśnica i kupiłem płyty na garaż od ręki i nawet dostałem Świąteczny rabat Pan Paweł wporzo Gość! NIe tylko załadował towar, ale też pomógł mi go zabezpieczyć pasami bym bezpiecznie przewiózł go do domu.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z układem hydraulicznym ZETOR 7045
Wiata na maszyny