Co się teraz najbardziej opłaca ?
-
Podobna zawartość
-
Przez stojanow
sieje seler pod folie preferowke i slabo rosnie 3 klasa ziemi moze ktos ma pare cennych wskazowek
-
Przez mwp113
Wydzierżawiłem pole, na którym kiedyś rosło zboże, którego nie zebrali i zgniło. Od tego czasu minęło 2 lata, a pole zarosło krzakami. Popalilismy krzaki, zaoralismy pole i teraz pytanie do was. Co zrobić żeby doprowadzić pole do porządku tak, aby mozna było sadzić czosnek. Pole ma 1ha . Moze jakieś konkretne nawozy do odkwaszenia pola tak, aby doprowadzić je do porządku. Z góry dziekuje. ( Chcemy sadzić czosnek zimowy)
-
Przez massa1994
W poprzednim tygodniu nabylem po cenie złomu 8 letnie 3 tunele foliowe o wymiarach 9x2,5x30 co daje mi 810m2. Wiosna zaczyne ustawianie ich na docelowym miejscu oraz montaz nowej folii. Wraz z tata zalezy mi głównie na uprawie ziół. Ale nie mamy pomyslu jakie zioła tam wstawić. I tu rodzi sie moja prozba do osób które maja jakas wiedze w tym temacie..poprosił bym o propozycje ziół.Dodam ze mieszkam w okolicy Tczew na Pomorzu i w promieniu 20 km nie widzialem podobnej uprawy ziół w foli. Moze ktos orientuje sie wyglada sprawa z kontraktacjami w tym sektorze?
ps. z góry pszepraszam z bład w temacie..poczatkowo bylo w " ...tunelu foliowym" :unsure:
-
Przez RubenDesiewicz
Witam, posiadam około 1 ha ziemi piaszczystej, mocno piaszczystej. I oto moje pytanie. Co mogę uprawiać na takiej glebie, aby dawało to dobre plony? Oczywiście bez nawadniania się nie obejdzie na takiej glebie, więc nawadnianie na 100% by było.
Czy truskawki nadawały by się na typowo piaszczystą glebę?
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF6480 (2008r) Problem z rozruchem, akumulatory
Massey Ferguson 3060 turbo & Landsberg SG