Z-224
-
Podobna zawartość
-
Przez piotrek2308
Witam,
Nabyłem prasę Z224 z przeciwwagą i chciałbym jeszcze kupić do niej ciągnik ale nie bardzo wiem jaki.
Budżet ograniczony do 15tys.
C330 mało pali, tańsze części, na remoncie trochę się znam bo mam już jedną c330
C360 droższy w utrzymaniu ale ma zapas mocy
Ceny raczej zbliżone
Robiłaby gdzieś na 7ha
Co polecacie.
-
Przez maniek1682
Witam
Kupiłem w tym roku prase kostkującą sipma z 224. Jest to mój pierwszy kontakt z tego typu maszyną. Mam więc problem odnośnie łączenia kłębków sznurka- nie wiem jaki węzeł zastosować przy łączeniu. Czy jest jakiś specjalny węzeł?Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
Przez FunJohnDeere
Witam,
Szukałem podobnego tematu jednak żadych konkretów nie znalazłem ;(
Posiadam prasę Z224 z 84r. Mam problem który objawia się tym iż przy większym poborze masy prawdopodobnie przeskakuje łańcuch i zrywa zębatke iglić i gnie iglice. Została założona przeciwwaga i ndal to samo. Poprostu ręce opadają, co założysz nową zębatke to 3 - 4 zęby urwane. Dzieje się tak jak już wcześniej mówiłem, gdy prasa jest obciążona i tłok poberze trochę więcej masy. Nie jest to jakieś duże obciążenie, poprostu zwykła praca przy 1600 obr/min (c360). Proszę o pomoc, może ktoś miał już kiedyś taką sytuację pozdrawiam
-
Przez Kondzioo
Witam, otóż mam problem z prasą gdyż spaduje łańcuch od ślimaka nagarnującego słome i zrywa mi klin na górnym kole zębatym ostatnio tez wymieniłem koło zębate bo było popękane. Otóż pytanie brzmi: jak wyciągnąć całe ramie aby założyć nowego klina? bo przy tej wymianie to wyciołem kwadrat gdzie jest zębatka, wymieniłem część i wspawałem z powrotem kawałek blachy(taki ze mnie żeźnik;P) i dziś wyjechałem prasować przejechałem może 50 metrów znow łańcuch spadł i klina zerwało...nie wiem macie jakieś pomysły dlaczego łańcuch spaduje? czy wymienić łańcuch napinacz i zębatke ślimaka na nowe?
-
Przez sstefan93
witam, mam na sprzedaz kombajn Dronningborg D2250 na hydrostacie, 4,5m heder, 5 wytrzasaczy, stan dobry, nie wymaga wkladu finansowego oraz prase kostkujaca sipma z224 w bardzo dobrym stanie, wiecej Priv. http://olx.pl/oferta/kombajn-dronningborg-d-2250-nie-bizon-john-deere-claas-volvo-mf-CID757-IDfFjMf.html
-

Rekomendowane odpowiedzi
Belarus 1025.3 problem z sprzęgłem
Ursus c360 + Autosan d47