Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam !

Ktory Ciagniczek waszym zdaniem jest poprostu lepszy! Ogólne porownaie.Czy warte sa swojej ceny

Jak sie nimi pracuje i na ktory z nich sami byscie sie zdecydowali??

zapraszam!

Opublikowano

Gratuluje pierwszego posta ale mógłbys troche szerzej sie wypowiedzieć i uzasadnić dlaczego akurat MF ?? ;)

A ten 6630 to z jaką skrzynią miałby być?

Opublikowano

pierwszy argument to cena maszyny ;)

MF jest tanszy od jelonka

płacimy mniejsze pieniadze a w nich mamy większe wyposazenie ;)

na dodatek JD ma większe koszty przeglądów:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A może powiesz w czym silnik JD jest lepszy od Perkinsa?

Opublikowano
W tych ciagnikach jest drametralna roznica w silnikach!!! MF ma Perkinsa a JD ma swoj. Ze wzgledu na te silniki zdecydowanie bral bym JD a przeciez silnik jest najwazniejszy.

John deer ma zdecydowanie lepszy silnik niż ferguson. mam właśnie tego i tego i mogę porównać. MF jest dobry w lekkich pracach lecz JD w orce spisuje się doskonale. Miałem problem w fergusonie mianowicie taki ze skrzynia biegów się psuje nie mogę wsadzić biegu R

A może powiesz w czym silnik JD jest lepszy od Perkinsa?

śilniki fergusona to lipa

Opublikowano

No JD jest o wiele bardziej wytrzymalszy. Mam w McCormicku Perkinsa i drugiego ciagnika bym nie kupil z tym silnikiem chyba ze byla by cena bardzo atrakcyjna. N we wakacje pojdzie do glebosza to trzeba patrzec na temperature bo sie grzeje i jest ponadzawsze utrzymywana temperature. tzreba uwazac na ten silnik. Bynajmiej w JD nie slyszalem zby ktos narzekal na grzanie sie silnika. Oczywiscie nie jest to takie grzanie aby trzeba bylo prace przerywac.

Opublikowano

@grzegorz3512, mam do ciebie taką jedną wskazówkę, może dwie... ;)

Pierwsza z nich to to, żebyś nie pisał posta pod postem, używaj opcje EDIT... ;)

A druga z nich to to, żebyś nie pisał w "Enter trackback links (one per line)", tam można zamieszczać tylko linki, a jak chcesz coś napisać to używaj tego pierwszego pola... :)

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej kupić nowy ciągnik bo używane są lub mogą być przegrzane i przepracowane i to się wiąże ze słabą mocą silnika

a kolega to chce dostać bana za usuwanie dopisków moderatora?? bo ostrzeżenie zaraz wypisze.

Edytowane przez andrzej2110
Opublikowano

Moze To wina McCormicka a nie Perkinsa??? a Czy słyszłes o tym aby Silniki Perkinsa w Ciagniku MF Dostawały zbyt wysokiej temperatury??? Ja Osobiście niespotkałem sie z takim stwierdzeniem.

Gość Profil usunięty
Opublikowano
No JD jest o wiele bardziej wytrzymalszy. Mam w McCormicku Perkinsa i drugiego ciagnika bym nie kupil z tym silnikiem chyba ze byla by cena bardzo atrakcyjna. N we wakacje pojdzie do glebosza to trzeba patrzec na temperature bo sie grzeje i jest ponadzawsze utrzymywana temperature. tzreba uwazac na ten silnik. Bynajmiej w JD nie slyszalem zby ktos narzekal na grzanie sie silnika. Oczywiscie nie jest to takie grzanie aby trzeba bylo prace przerywac.

W JD narzekają na coś innego ;) , ale to podobno nie prawda i wcale nie palą dużo( właściciel nigdy nie powie, że jego ciągnik dużo pali).Perkins to renomowana firma i te silniki to światowa czołówka pod względem osiągów i spalania.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v