Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym wziął kuhn lub overum. Ja mam unii grudziądz, nie jest zły tylko mnie wkurza czasem to koło podporowe(czasem idzie do przodu i wydaje mi się takie delikatne)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Czteroskibowy pług do ciągnika który nie ma nawet 4 ton ;), musiał by mieć przedni Tuz albo tura. Bierz 3 skibowy, dobrych pługów jest bardzo dużo, np Kverneland czy Lemken.

Gość Profil usunięty
Opublikowano
Chlopaku a ty dobrze sie czujesz?????

Przeczytaj sobie 1 post i zobacz o jakim pługu mówi autor tematu...Moja wina, że zapomniałem, że Tur jest zagonowy ;) .

Opublikowano
ty sluchaj ale ja napisalem UG 4x34tur to chyba nie obrotowy co wiec i ty sie zastnanow ;)

Zanim coś napiszesz przeczytaj cały temat i potem się wypowiadaj mowa była i jest o pługu obrotowym a ty wyjezdzasz z zagonowym i jeszcze masz pretensje. ;)

A do tego Nh to wziąłbym pług 3 skibowy 3x40 lub 45cm nie ma co się pchać w 4 skiby i mieć problemy z podnoszeniem przodu.

Opublikowano

pisze jak byk ze sie zastanawia nad obrotowka i sie pyta jaki mi polecacie to ja mu powiedzialem bo ja wlasnie taki mam i dobrze jest zegrany zestaw?? a ty tu jakies problemy stroisz :):)

jezdze golfem dwojka jak mi kolega pozyczy to trojka tez

:););)

Opublikowano

Mój sąsiad ma 90-konnego NHa (nie wiem jakiej serii) i z pługiem 4 skibowym obrotowym (lub obracalnym jak kto woli) śmiga aż miło. Zwykle ma założonego tura, ale bez niego też daje rade.

My od niedawna mamy Renie 103-54 TX też z turem i teraz zamiarzamy kupić do niej pług obrotowy, ale w trójki na pewno nie będziemy się bawić. Najprawdopodobniej będzie to jakiś 4x40 lub 4x45 (firma jeszcze nieokreślona).

Ale dodam też, że u nas gleby nie są zbyt ciężkie.

Opublikowano
bierz lekką czwórkę Lemkena bo trójkę to szkoda zawracać sobie głowe ;)

nie byłbym tego pewnien.ciągnik nie za cięzki moze szarpac przy obrocie wez lepiej szeroką trojke 3x40 i bedziesz zadowolny na 100%

Opublikowano

4 obrot np.4x35, 4 x 40 np. rabeweark , lekkie dobre plugi, a jak bedzie problem to bierz <3+1>odkrecasz skibe jakby byl problem i ogienn...;D ja bym bral 4 obrotowa tylko zeby plug nie byl ciezki, najlepiej na azurach ;) a swoja droga to czy ciagany plug czy zaczepiany lzej idzie, bo slyszalem ze ciagane mniej stawiaja oporu...